Aquest proper 7 d’abril se celebrarà la gala de lliurament dels premis Sabors d’Eivissa a l’Ibiza Gran Hotel, uns reconeixements atorgats pel Consell Insular d’Eivissa i la PIMEEF.
Entre els guardonats es reconeixerà els promotors del segell, Toni Marí Carraca, juntament amb Joan Riera, del restaurant Ca n’Alfredo, llavors conseller d’Agricultura i Pesca del Consell Insular i president de l’Associació de Restauració de la PIMEEF, respectivament.
Pel que fa a les categories –Sabors de la Mar, Trajectòria Sabors, Sabors Solidaris i Sabors Ecològic-, els premiats seran atorgats pels sectors professionals; I per a les següents categories, els premiats seran escollits pel públic entre els 5 nominats en votació oberta per xarxes :
Sabors de la Terra, per a joves productors professionals entre els quals hi opten:
- Neus Costa, Granja Es Fornàs. Ramadera amb una granja familiar de gallines de posta
- Patricia Costa i José María Planells, Can Murtera. Relleu generacional d’una finca hortícola i recuperació d’una finca abandonada
- Iván Colomar. Relleu en la presidència d Agroeivissa i relleu generacional d’una finca hortícola
- Vicent Prats. Can Tura. Relleu generacional d’una finca hortícola.
- Neus costa. Can Soldat. Relleu generacional d’una finca hortícola
Sabors Gastronòmic- Restaurant, per als negocis compromesos amb el producte d’Eivissa:
- Sa Nansa
- Can Gat
- Cas Pagès
- Ca Na Sofia
- Es Nàutic
Sabors Gastronòmic- Xef, per a cuiners compromesos amb el producte d’Eivissa:
- Matthieu Savariaud – Es Terral
- David Grussaute – Únic
- Jose Miguel Bonet – Es Ventall
- José Torres, Racó – Port Balançat
- Bruno Hernández –Can Berri Vell
Producte Sabors, al producte fomentat per una acció col·lectiva:
- Oli: Consell Regulador de la IGP
- Peixos i mariscs: Peix Nostrum
- Pa i farina de blat xeixa: Associació de forns i pastissers i Cooperativa de Santa Eulària.
- Producte ecològic: Ecofeixes.
- Garrova: Cooperativa de Sant Antoni
Sabors innovació, per al producte innovador elaborat amb ingredients d’Eivissa:
- Frutos Secos Ibiza: Desenvolupament de productes a base de garrova
- Limonisla: Elaboració de llimonada
- Caragolet Pitiús: cria de caragols
- Can Rich: Vi d’àmfora.
- S’Ànima: Herbes seques culinàries i per a infusió.
Les votacions seran obertes per xarxes en el compte d’Instagram de Sabors d’Eivissa i al seu compte de Facebook.
Sabors d’Eivissa és la marca promocional del producte d’Eivissa i la seua gastronomia que es va posar en marxa l’any 2012 amb la col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i la PIMEEF. Marca registrada pel Consell Insular l’any 2015, i gestionada conjuntament amb la PIMEEF, Sabors d’Eivissa promociona els restaurants que aposten pel producte insular a més d’identificar els més emblemàtics com la sobrassada, la xíndria, la patata vermella o el peix i marisc, amb el doble etiquetatge juntament amb Peix Nostrum.