Balears Vadevi
Tallers per evitar captures accidentals d’espècies protegides a les Pitiüses

El director general d’Espais naturals i biodiversitat, Llorenç Mas, i personal tècnic de la Xarxa Natura 2000 s’han reunit amb representants del GEN-GOB per acordar les primeres mesures a dur a terme a les Pitiüses en el marc del conveni de custòdia marina que mantenen les dues parts, ara que ja s’ha aprovat el Pla de gestió Natura 2000 Illots del llevant d’Eivissa.

Durant la reunió, s’han definit les línies d’acció prioritàries per executar projectes concrets que contribueixin a la preservació del medi natural i el faci compatible amb el seu ús. Així, es realitzaran tallers participatius amb el sector pesquer per informar-los dels perjudicis de la captura accidental d’espècies protegides com el virot petit, endemisme en perill crític d’extinció, que és una de les espècies clau que contempla el pla de gestió. Així com els faran partícips per trobar solucions conjuntes.

El Pla requereix que s’apliquin mesures de mitigació que evitin les captures accidentals d’aus marines a les arts de pesca i estableix un període de dos anys perquè les embarcacions les apliquin.

Sostenibilitat del turisme de natura

L’altre projecte fa referència a l’impuls a les empreses per l’adhesió al Sistema de reconeixement de sostenibilitat del turisme de natura a la Xarxa Natura 2000. Està destinat a les empreses que es dediquen a activitats a les àrees marines d’aquestes zones protegides a Eivissa i Formentera. L’objectiu és aconseguir la implicació i el compromís en la conservació d’aquests espais.

Llorenç Mas explicava la importància d’engegar un projecte com aquest que “gràcies a un acord pioner arreu de l’Estat, agents socials i ciutadania participaran de forma directa en la conservació dels espais naturals protegits”. “L’educació ambiental i la formació són elements clau per garantir la preservació d’indrets tan emblemàtics com Tagomago”, ha afegit Mas.

La reunió mantinguda aquesta setmana s’emmarca en l’acord signat el passat desembre entre la Conselleria i les entitats ecologistes Soldecocos i GENGOB pel qual s’inicià un projecte pilot , pioner a l’Estat, de custòdia marina a les Pitiüses, que implica la societat en la conservació dels espais de la Xarxa Natura 2000. El director general ha aprofitat l’ocasió per visitar el centre d’interpretació del Parc Natural de Ses Salines que ha reobert les portes al públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa