Balears Vadevi
Tasta Sabors als Mercats d’Eivissa, gran mostra de productes de temporada

Aquest dijous 28 de juliol, la Federació Empresarial de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (PIMEEF) ha organitzat una nova edició del seu “Tasta Sabors al Mercat” al Mercat de Santa Eulària, dins la iniciativa “Sabors d’Eivissa” i amb la col·laboració tant del Consell d’Eivissa com de l’Ajuntament de Santa Eulària. Com a part de la jornada, s’ha dut a terme una degustació de síndria eivissenca en diverses elaboracions, una masterclass d’enciam de patata amb els xefs Matthieu Savariaud y Cristina Serra i, és clar, una bona promoció dels productes eivissencs de temporada.

Síndria d’Eivissa | Sabors d’Eivissa

Tastos al juny, el juliol i l’agost

La iniciativa Tasta Sabors als Mercats també ha organitzat degustacions al mercat Vell de Vila, el Mercat de Les Dàlies i el Mercat de Sant Josep. Al juny la protagonista va ser la patata vermella d’Eivissa, varietat Desirée; al juliol, la síndria i el meló eriçó (aquest, varietat local). A l’agost serà el torn de la pebrera blanca i la ceba vermella, varietats tradicionals ideals pel consum en fresc perquè són suaus i, a més, els ingredients originals de l’enciam de patata, el plat per excel·lència de l’estiu i que duu el millor de l’horta.

Productes d’Eivissa promocionats a través de la campanya ‘Això sí, és d’Eivissa!’

Una campanya de propoció del producte local

PIMEEF Restauració és l’encarregada d’organitzar aquestes accions de promoció del producte agroalimentari i pesquer d’Eivissa, visualitzant-lo tant als establiments de restauració com al comerç local, contribuint a la diversificació econòmica, la connexió entre el sector primari i el comerç i la restauració i posant en valor els seus productes, a més de conservar els paisatges agraris, lluitar contra l’abandonament del camp i prevenir incendis forestals.

Pep Planells, de Can Murtrera, una explotació familiar tradicional d’horta que produeix, entre d’altres, pebrera blanca, meló eriçó i ceba vermella, i que té punts de venda al Mercat Vell i al centre d’Eivissa, es mostra satisfet amb aquesta iniciativa: “estem molt contents”, ha explicat a ‘Balears Vadevi’, que es faci promoció dels productes locals i de temporada de l’illa, que contribueixen a mantenir el tradicional sector primari i a diversificar l’economia.

El president Vicent Marí, amb Alfonso Rojo en el moment de la signatura | Consell Eivissa

Suport del Consell Insular d’Eivissa

Aquesta és una de les raons que, fa ben poc, el Consell Insular d’Eivissa i PIMEEF signessin un conveni de col·laboració per a la promoció d’aquests productes a través de la gastronomia, amb un import de 150.000€. Entre els objectius hi ha augmentar tant la producció com el consum d’aquests aliments i, també, augumentar els restaurants que s’acullen a la marca “Sabors d’Eivissa”, posant en un lloc privilegiat els productes agroalimentaris de l’illa i fent-ne difusió tant als consumidors com als professionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa