Balears Vadevi
Totem Rosé Sant Llorenç, d’Ibizkus, Plata en el Concurs de Brussel·les

S’acaben d’anunciar els resultats de la primera edició del Rosé Selection  del  Concours Mondial de Bruxelles. El milenar de vins inscrits i tastats demostra que els rosats están de moda.  Segons els organitzadors això és un  fet que respon a les expectatives tant dels productors com dels consumidors.

En aquest ambient, el celler d’Eivissa, Ibizkus, ha presentat el seu nou Totem, un rosat que ha aconseguit una de les millors puntuacions en el certamen en la seva primera aparició pública. Aquesta plata aconseguida a Brussel·les será la millor carta de presentación pel Rosé Sant Llorenç que a finals de març sortirà al mercat.

Totem Rosé Sant Llorenç (2019), Vi de la Terra d’Eivissa

Varietats 100% Monastrell 

Sant Llorenç: El raïm procedeix d’una sola parcel·la situada a Sant Llorenç,  plantada fa mes de 50 anys. El major nombre de plantes per hectarea i la proximitat al torrent marquen el caràcter d’aquesta vinya, proporcionant frescor, elegància i persistència al vi.

Sobre la vinificació, es fa un premsatge molt suau dels raïms sencers, utilitzant només el primer 55% de most extret i fermenta directament en barriques de roure francès on roman sobre les seves lies durant 10 mesos. D’aquesta parcel·la de 3500 m² s’han elaborat només 2 barriques, una de Ibizkus prepara també la presentació d’un altre vi nou: es tracta del Totem Rosé Sant Josep (2018), que també esperam amb espectació. També es tracta d’un monovarietal de Monastrell. La diferencia està en la finca i l’elaboracioó. A la zona de Sant Josep, on predominen sòls molt arenosos, trobem un monastrell autòcton de més de 70 anys de peu franc. Sobre la vinificació, es premsa el raïm despalillat, utilitzant igualment el 55% de most inicial, que passa a fermentar en barriques de roure francès on roman durant 10 mesos. S’han elaborat dues barriques de 500 litres de 3 anys i altres dues de 700 litres de segon i quart any.

Es pot dir del dos vins que Sant Llorenç té una personalitat més delicada i una mica mes fràgil. Les aromes de fruita d’os i florals es barregen amb els fumats de la barrica. Sant Josep és un vi més intens i explosiu, amb més pes de la fruita i més cos. De tots dos vins s’espera una vida llarga i una evolució en ampolla positiva.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa