Balears Vadevi
Els vins d’Eivissa i el seu lloc al món

El vi de la Terra d’Eivissa té el seu lloc al món amb la marca de la més gran de les Pitiüses. Treballa una quarantena d’hectàrees de vinya, i elabora vins bàsicament blancs i negres.

Es comercialitza principalment a l’illa, s’elabora a partir de les varietats blanques de macabeu, parellada, malvasia, chardonay i moscatell i les negres de monestrell, ull de llebre, cabernet sauvingnon, merlot i sirà.

Tot i el passat esplendorós del vi en època dels fenicis, la puixança de la vinya quan la fil·loxera va atacar França, la mateixa plaga va acabar amb la producció de vi que es va reduir a l’elaboració pel consum propi.

No va ser fins als anys 90 que dos cellers van tornar a revitalitzar el sector. Ara Ca’n Rich, Ibizkus i Ca’n Maymó són els referents dels vins eivissencs que a poc a poc es van donant a conèixer al món, sense sortir de l’illa i són molts els viticultors que han tornat a conrear a la vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa