Balears Vadevi
Formentera

Formentera

La verema a Cap de Barbaria un dels cellers de Formentera

Formentera, un dels pocs llocs del continent que va esquivar la fil·loxera

Comparteix
El seu aïllament, que tan sovint ha significat incomptables privacions per als seus habitants, va permetre en aquest cas que els seus ceps es mantinguessin indemnes a la plaga
Vinyes del celler Cap de Barbaria, a Formentera, on hi tenen plantada la varietat monastrell | Z.T.

La sequera condiciona la verema a Formentera 

Comparteix
Malgrat la falta d'aigua, s'espera que l'anyada 2023 doni bons vins, amb productes més complexos i aromàticament més rics
Imatge espectacular de la figuera | Foto: Marià Castelló

La figuera més gran de Formentera i qui sap si del món

Comparteix
Na Blanca d'en Mestre és un exemplar centenari, que data de 1910, i que el 1993 fou catalogat i protegit com a arbre singular
Cistelles producte local Eivissa | Foto: Consell Eivissa

El Consell d’Eivissa renova la col·laboració amb PIMEEF i el producte local

Comparteix
Destinaran 150.000 euros a la promoció dels productes agroalimentaris de l'illa a través de la gastronomia i a l'impuls d'establiments que apostin pels sabors tradicionals de l'illa
Foto: CAIB

Simonet visita Formentera per conèixer la realitat del seu sector primari

Comparteix
S'ha reunit amb representants del sector i debatut sobre les obres de la bassa de reg de l'illa o com afrontar la problemàtica dels sobrecostos per mor de la triple insularitat
Els guardonats en la tercera edició dels premis de l'Acadèmia de Gastronomia d'Eivissa i Formentera | Foto: Consell d'Eivissa

Premis a l’excel·lència gastronòmica d’Eivissa i Formentera

Comparteix
L'Acadèmia de Gastronomia lliura els guardons de la tercera edició d'un certamen que destaca la cuina com a fet diferenciador de la cultura pitiüsa
Finca de cereal de Formentera gestionada per la Cooperativa del Camp | Foto: Cooperativa

Formentera abastirà la demanda de cereal per ramaderia amb producció pròpia

Comparteix
La producció de blat, civada i ordi de les finques que treballa la Cooperativa del Camp ha disminuït enguany vora un 60%, quedant en unes 42 tones
La producció de figues de Formentera està amenaçada pels conills | Foto: Guia Formentera

Formentera fa crida a controlar el conill i salvar la collita de figues

Comparteix
El passat hivern, un 40% de les figueres en creixement havien estat devorades per aquests mamífers
El banc de Terres de Formentera dona vida al sector primari de l'illa | Foto: Eva Parey

Formentera lluita contra l’abandonament dels camps

Comparteix
L'arribada del mannà turístic, a partir dels anys seixanta del segle passat, ha estat la pitjor plaga que s'ha estès a l'illa
Oli d'oliva, un dels productes més recomanats de la dieta mediterrània | Foto: Hakan Eliacik/Getty Images

Formentera espera amb candeletes el seu trull d’oli

Comparteix
El cultiu segueix guanyant terreny a l'illa, que ha vist en el darrer any com s'hi plantaven 4.000 oliveres més, arribant a la trentena d'hectàrees plantades