Balears Vadevi
Cap de Barbaria negre, un cupatge de Formentera amb el món

Cap de Barbaria és un vi negre producte d’un acoblament de dues varietats molt esteses a l’illa de Formentera: la Monastrell i la Fogoneu i dues d’internacionals, la Cabernet Sauvignon i la Merlot.

El terreny d’on neix aquest vi consta de dues parcel·les, la principal d’una hectàrea, enfront de la vella casa de la finca rehabilitada i reconvertida en hotel, on el desembre de 1999 es va plantar un 60% de Cabernet Sauvignon i un 40% de Merlot, i amb una alta densitat de plantació, 5.500 ceps / ha.; la segona parcel·la, de poc més de mitja hectàrea, està plantada amb una vinya vella d’uns 40-50 anys de Monastrell i fogoneu, franc de peu, que aporta un caràcter particular i una especial personalitat al vi Cap de Barbaria.

L’alta densitat de plantació redueix la producció de raïm per cep però en millora la qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa