Balears Vadevi
Cas Majoral, premi a la millor iniciativa de turisme circular

El Govern de les Illes Balears ha lliurat aquesta setmana els Premis del Turisme 2022 en el marc de la VI Nit del Turisme que ha tingut lloc a la Misericòrdia, Palma, i que ha comptat amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, i altres autoritats locals.

Es tracta d’unes distincions que volen significar iniciatives o actuacions que aposten per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del producte turístic de les Illes Balears i, així, contribueixen a millorar la qualitat, la competitivitat i l’emprenedoria del sector.

Una d’aquestes trajectòries destacades ha premiat Cas Majoral com a millor iniciativa de turisme circular. “Un “exemple d’unió entre el sector primari i el sector terciari“, amb especial èmfasis al fet que la “seva producció de quilòmetre zero” va destinada a restaurants de Formentera i que “elaboren tots els productes amb sistemes ecològics sense productes químics”, segons es va compartir durant l’acte i recollia Ràdio Illa Formentera.

L’explotació treballa per reduir el 100% dels residus orgànics produïts als complexos hotelers Ses Eufabietes, Casbah i Apartaments Roca Plana, amb els seus respectius restaurants. Aquests residus orgànics es transformen en un compost d’alta qualitat que serveix com a adob dels camps de la finca, tancant així el cercle de producció i reaprofitament.

El projecte de Cas Majoral, des del Camí vell de la Mola fins as Mal Pas, ha sembrat cinc hectàrees d’ordi i blat xeixa i mil oliveres per produir oli. A més, s’hi han plantat 400 figueres autòctones i altres 1.600 arbres fruiters i productes d’horta, i també es compta amb una explotació ramadera amb 100 caps de bestiar.

“Lideratge turístic, econòmic i d’ocupació”

Armengol celebrava durant la seva intervenció “el lideratge turístic de les Illes Balears, que ens permet també liderar el creixement econòmic i l’ocupació”, i ha agraït tant als consells insulars com als ajuntaments, empresaris i treballadors “la feina conjunta: tots sabem el que hem lluitat i treballat perquè aquesta temporada ens hagi permès sortir del malson”.

La presidenta del Govern també ha recordat que, “hem sabut fer això sense deixar de planejar de manera valenta i clara el model que volem per al futur», fent «una aposta per la qualitat i la sostenibilitat» i aprovant mesures com la nova Llei turística, «que no té com a objectiu créixer més, sinó repartir la riquesa que genera el turisme entre tota la societat».

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha recordat que les Illes Balears mantindran la seva aposta per incrementar la qualitat des d’una perspectiva sostenible. “Hem de fomentar els principis de l’economia circular, centrant-nos en models de negoci basats en la diferenciació i innovació i que siguin respectuosos amb el medi ambient”, ha afegit, alhora que ha posat èmfasi en la necessitat d’impulsar la formació entre els treballadors del sector, “per ser més productius, eficients i competitius”.

L’acte ha estat organitzat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), amb la col·laboració del Consell Insular de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa