Balears Vadevi
Cooperativa del Camp, agent clau per la dinamització de la Formentera rural

la Cooperativa del Camp de Formentera compta amb més de 400 socis i gestiona una superfície de 270 hectàrees de terres de cultiu de l’illa i, gràcies a la intervenció del Consell de Formentera i les Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears es va activar de nou la seva activitat l’any 2010. Cinc anys més tard va reprendre el “Cens de Terres de Cultiu”, projecte pioner nascut per potenciar i dinamitzar el sector agrícola de l’illa, recuperant finques agrícoles que es trobaven abandonades o que havien deixat de conrear-se.

La labor de la Cooperativa del Camp és la revitalització del sector agrícola en una illa monopolitzada pel sector turístic. Per això, durant aquest període la Cooperativa ha dut a terme diversos projectes, com la posada en marxa de la bassa de reg, la plantació d’una hectàrea de plantes aromàtiques, la replantació d’arbres fruiters que ha suposat la plantació de més de 2.500 oliveres i altres 1.500 fruiters, entre figueres, ametllers i altres.

Ara, a més a més, la cooperativa treballa en la instal·lació d’un molí fariner per a l’elaboració de farina de blat de xeixa per al consum humà que s’espera que estigui llest aquest estiu. Un altre dels projectes és la instal·lació d’una almàssera per a oli, molt demandada pels seus socis. I també està en marxa el projecte d’instal·lar una formatgeria i obrador per a l’elaboració de productes envasats.

Des de la seva reactivació en 2010, la Cooperativa té com a objectiu recuperar el camp de Formentera, apostant per una Formentera rural i fer de l’illa un lloc més sostenible i conservar l’illa tal com la van conèixer el formenterers d’antany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa