Balears Vadevi
Formentera fa campanya contra la triquinosi

Comença la temporada de les matances dels porcs, també a algunes cases particulars que continuen mantenint activa una llarga tradició al territori. Coincidint doncs amb aquestes dates, el Consell de Formentera a través de l’àrea de Medi Rural ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent d’aquestes matances domiciliàries amb l’objectiu de controlar la triquinosi.

Una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquina s’ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.

Matances de porc
S’han de recollir mostres de la carn per analitzar | Foto: CAIB

Instruccions per la presa de mostres

Així, per poder dur a terme aquestes analítiques, des d’aquest primer de novembre i fins al 30 de març de 2023, les persones interessades es poden posar en contacte amb l’àrea d’Agricultura i Ramaderia situada al Centre Antoni Tur “Gabrielet” en horari de 9:00 h a 14:00 h a través del correu electrònic [email protected] o del telèfon 971 321 087.

Els treballadors del Consell facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i, després, des del servei veterinari del Consell es farà el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur. Aquest servei és gratuït.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa