Balears Vadevi
Formentera defensa un model d’illa centrat en el benestar de les persones i la protecció del territori

Formentera ha organitzat aquest mes de juny una jornada per avaluar la situació actual de l’illa, posant la mirada al futur i sabent-se hereus d’uns mesos complicats derivats de la pandèmia, que han afectant en gran mesura. En aquest sentit, la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha analitzat en una jornada diversos eixos clau que ha centrat sobretot en les dues crisis actuals: la sanitària i l’econòmica.

En relació a la crisi econòmica, Ferrer ha mencionat el Pla de Reactivació Turística que destaca el destí, la promoció i model turístic, que continua apostant per una Formentera sostenible, que impulsa una mobilitat sostenible, la reactivació del camp i la producció de la cultura i el patrimoni, amb l’objectiu d’aconseguir un equilibri social, millora econòmica i protecció de l’entorn”.

D’altra banda, i en relació amb el comerç, la presidenta ha compartit les diverses campanyes que s’han dut a terme al llarg dels mesos d’hivern per a incentivar la compra a Formentera i donar suport a la reactivació del comerç local.

Alejandra Ferrer també ha explicat que “continuaran donant suport a la Cooperativa del Camp i el Cens de Terres de Cultiu, que avui en dia tenen més de 400 associats i 270 hectàrees de cultiu. “Treballem amb la incorporació de nous serveis que permetin la producció de productes locals, com el molí d’oli i l’obrador, i infraestructures com la confraria que han de garantir peix fresc per als residents i visitants”.

“Les prioritats són clau. Hem aconseguit projectes importants i ara ha arribat el moment d’aprofundir en el nostre model d’illa i sobretot en una Formentera on el més importants siguin les persones i la seva qualitat de vida”, deia. “El turisme, la nostra indústria principal, ha de servir també per a estimular altres economies, com l’artesania, l’agricultura, pesca i ramaderia”, deia. “Volem un turisme respectuós, que sigui el mitjà per arribar a una vida de qualitat de les persones residents i que aquesta forma de vida i economia perduri en el temps”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa