Balears Vadevi
Formentera obre aquest 2022 una línia d’ajuts als ramaders

Els ramaders de Formentera estan preocupats pels atacs que s’han produït per part de cans al ramat de l’illa. Entre desembre i gener hi ha hagut tres atacs en què han mort dos anyells i una ovella, i ferit sis ovelles. I així ho ha traslladat el president de l’Associació de Ramaders de Formentera (ARF), en el marc d’una reunió amb el conseller de Medi Rural, Josep Marí, on també hi ha participat, entre d’altres, Juan Antonio Yern i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí.

En aquest sentit, i davant la situació, Marí ha explicat als ramaders que des del Consell es vol donar suport a aquest sector, “vital per al camp de l’illa i el seu paisatge” i ha informat sobre un línia de subvencions per la ramaderia i agricultura professional pressupostada per l’any 2022 amb 30.000 €. Part d’aquesta quantia, es farà servir per atorgar ajudes als ramaders que compleixin els requisits de la convocatòria en base al nombre de caps reproductors que tenguin, entre d’altres.

El conseller compartia, en aquest sentit, que “des del passat mes de juliol hi ha un nou protocol d’actuació conjunta entre la canera i la Policia Local perquè les denúncies quan es troben cans amollats sense propietari es tramitin de manera més àgil”. Durant tot el 2021 s’han interposat 43 denúncies per aquest concepte. Les multes oscil·len entre els 30 i 300 euros.

D’altra banda, Pep Marí, també ha recordat la campanya de conscienciació posada en marxa pel Consell el passat mes de novembre “Per a una convivència feliç” per conscienciar els propietaris de cans de la importància que aquests no puguin sortir de la seva propietat a soles i assegurar el benestar de les mascotes i el del ramat.

Cens ramader

A la reunió també s’ha informat que fins al 28 de febrer està obert el període de declaració obligatòria del cens ramader. Els ramaders han d’adreçar-se a l’oficina de Medi Rural, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, situada al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

D’altra banda, a la trobada han parlat sobre l’actual funcionament de l’escorxador i han proposat possibles adaptacions d’horaris per potenciar-ne l’ús. Des del Consell també s’ha demanat al sector en quines formacions estarien interessats per programar-les durant aquest 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa