Balears Vadevi
Formentera premia un projecte sobre ‘els treballs invisibles de les dones’

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat, informa que el projecte ‘El valor dels treballs invisibles de les dones a la Formentera del segle XX. Referents de pràctiques per la sostenibilitat de la vida’, de les investigadores Mònica Grau Sarabia i Stella Mally ha guanyat la primera beca d’investigació d’Igualtat que concedeix la institució insular. La beca està dotada amb 8.000 euros.

Una dona tenint cura del ramat, a Formentera | Foto: Consell de Formentera

Un reconeixement a la importància de la dona en la societat formenterera

La presidenta i consellera d’Igualtat, Ana Juan, ha destacat que “l’objectiu d’impulsar per primera vegada aquesta beca és reconèixer, a través de la investigació i el coneixement científic, la importància de la dona en la societat formentera”. Ana Juan ha subratllat que els resultats d’aquest estudi “ens ha de servir de punt de partida per aconseguir una societat més igualitària a l’illa”.

Tal com recull la memòria del projecte, “tenint en compte que el problema és que els treballs de sostenibilitat de la vida que han realitzat tradicionalment les dones han estat invisibilitats i no s’han reconegut, l’objectiu d’aquesta recerca és visibilitzar i donar valor a les pràctiques econòmiques que han realitzat les dones a Formentera per garantir el benestar i que han permès el progrés”.

Les pràctiques que seran analitzades en aquest projecte seran principalment les següents: la relació i utilització dels recursos naturals (aigua, terra, animals) l’agricultura, la pesca, la ramaderia, el turisme, la cura de les persones i la criança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa