Balears Vadevi
Formentera vol recuperar el trull i la tradició de fer oli a l’illa

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, ha tingut obert fins aquesta setmana el procés de licitació de compra de maquinària industrial per a l’extracció de l’oli d’oliva per al futur trull d’oli de l’illa de Formentera. El preu de licitació és de 269.000 € i el termini d’execució, una vegada adjudicat, és de nou mesos.

Tot plegat, amb la ferma voluntat de “finalitzar aquest projecte tan necessari per elaborar oli a la nostra illa”, com apuntava el conseller de Medi Rural, Josep Marí. De fet, segons explicava el conseller, el projecte d’execució de la nau on s’ubicarà el trull, situat darrere de la nau de la Cooperativa del Camp, “està encomanat a l’empresa Tragsa, que està fent els darrers tràmits per poder iniciar les obres”.

Una nau de 115 m2 i una zona externa de recepció de producte

Aquesta edificació tindrà una superfície de 115 m2, a més d’una zona externa de recepció de les olives. A l’edificació prevista, hi haurà la sala de rentat d’olives, la sala d’extracció d’oli, una àrea d’emmagatzematge envasat d’oli, un vestidor i un bany. Aquest projecte tindrà un cost de devers 200.000 €.

El conseller ha destacat que amb la construcció i posada en funcionament del trull, es podran iniciar els tràmits per obtenir una marca que identifiqui l’oli de Formentera, ja que, segons explicava, aquest procés permetrà complir les normatives sanitàries i es podrà comercialitzar, “la qual cosa, dirà, esperam que doni un nou impuls al sector agrari de Formentera”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa