El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura i Ramaderia, ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent de matances domiciliàries de porcs amb l’objectiu de controlar la triquinosi.

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada, també de porcs senglars i de cavalls, o d’embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar aquest problema, s’ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.

En aquest sentit, l’àrea d’Agricultura del Consell vol acompanyar els productors a fer aquestes analítiques entre l’1 de novembre de 2021 i el 30 de març de 2022 i facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i informació dels veterinaris col·laboradors en el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur.

Per a demanar més informació, també faciliten el correu electrònic [email protected] o i el telèfon 971 321 087.

Nou comentari