Balears Vadevi
La Cooperativa del Camp de Formentera posa en marxa un nou molí fariner

La Cooperativa del Camp de Formentera ha posat en marxa un nou molí fariner que “permetrà posar en funcionament una activitat de transformació del cereal produït pels seus socis, i la producció i comercialització de farines de qualitat, aptes per al consum humà, contribuint d’aquesta manera a una millora del sector agrari i un incentiu a l’arribada de nous productors”.

Així ho explicava el president de l’entitat, Marcos Ribas, en el marc d’una presentació que s’ha fet a premsa i en la qual també hi ha hssistit el gerent Carlos Marí, la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller de Medi Rural, Josep Marí.

El president de la Cooperativa ha mostrat la satisfacció per posar en marxa el molí de pedra i fusta artesanal fabricat a Àustria, que garanteix que en la molta es conservin les propietats del cereal, i que els ha suposat una despesa de 27.000 euros, a part de l’obra civil per instal·lar-lo, que ha pujat uns 52.000 euros més.

Ana Juan i Josep Marí amb el president i gerent de la Cooperativa | Consell de Formentera

La farina és el primer producte transformat que produirà la Cooperativa destinat al consum humà, segons ha explicat el gerent Carlos Marí, qui també ha afegit que “així oferirem una farina de qualitat amb segell ecològic que aportarà un valor afegit per als agricultors, els quals podran obtenir un major valor pel cultiu dels cereals”.

La presidenta Ana Juan ha felicitat la Cooperativa “per haver posat en marxa aquest molí, que permetrà obtenir farina de xeixa, tradicional de Formentera, i que després es podrà fer servir als forns i restaurants de l’illa per elaborar pa, entre altres productes”.

Per la seva banda, el conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha destacat que amb aquesta nova infraestructura es donarà sortida a tot el cereal que es produeix a l’illa gràcies a l’impuls que s’ha fet a la Cooperativa en els darrers anys. Enguany s’han recollit 35.000 quilos de xeixa i 22.000 d’ordi.

La Cooperativa del Camp ha insistit que el projecte contribuirà a la consecució de diversos objectius, entr els quals, fomentar el consum local de productes alimentaris i agrícoles; millorar la cadena de distribució d’aliments enfocada a la producció i al consum local; minimitzar l’impacte ambiental per transport i abastir l’illa d’un producte de qualitat i amb certificació ecològica. D’altra banda, apunten, també permetrà fomentar productes agraris tradicionals com el blat xeixa, el blat mollar, l’ordi i la civada autòctons i fomentar l’ús de la farina de xeixa en forns i restaurants.

Es pretén que el local serveixi com a punt de difusió de l’activitat farinera tradicional, i podrà ser visitat pel públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa