Balears Vadevi
Formentera obre el període per la declaració obligatòria del cens ramader

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, ha obert el termini per fer la declaració obligatòria del cens ramader, que estarà accessible fins al pròxim 28 de febrer. Així, tots els ramaders de l’illa, tant els que comercialitzen com els que els tenen per autoconsum, estan obligats a renovar les seves cartilles ramaderes.

“Hem de garantir i planificar els controls sanitaris oportuns pel que fa als animals de producció”, compartia el conseller de Medi Rural, Josep Marí, fent referència a porcs, ovelles, cabres, cavalls i tots els procedents de la família de les aus, com ara gallines, indiots o coloms.

El procediment

Per poder procedir a la renovació de les cartilles, les persones interessades s’han de dirigir a l’àrea de Medi Rural, situada al Centre Antoni Tur Gabrielet, de dilluns a divendres entre les 9:00 h del matí i les 14:00 h del migdia; i han de portar el Llibre o Llibres de Registre d’Explotació, en la qual els ramaders han de deixar constància del balanç de reproductors i del moviment dels animals.

Recordam que el passat 2022 el Consell va treure ajudes associades a les explotacions ramaderes d’oví o cabrumper garantir la viabilitat econòmica d’aquestes explotacions i reduir el risc d’abandonament”, segons paraules del conseller Marí. Les ajudes es varen concedir per animal elegible (femelles de l’espècie ovina i caprina mantengudes com a reproductores) amb una subvenció de 50 € per cap de bestiar. En concret s’han atorgat ajudes per un valor de 13.950 €. Cal destacar que només si es fa el cens ramader es poden sol·licitar les subvencions o ajudes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa