Formentera

No serà fàcil aconseguir el consens per tirar endavant una nova llei agrària, però el sector és conscient que està en un moment delicat que demana un replantejament/ Cooperativa del Camp

La sequera acaba amb tota la collita de cereal a Formentera

Comparteix
Des de la Cooperativa del Camp no recorden haver viscut cap any similar tot i que els grans expliquen que fa uns 60 anys també es perdé tota la collita
Ses Platgetes Foto: Consell de Formentera

Un plat en la memòria formenterera: eriçó amb patates i pebrot

Comparteix
En la Formentera preturística la ingesta de carn era un fet relativament ocasional i el sofrit d'eriçó suposava una bona dosi de proteïna a l'abast
La patata vermella està recuperant prestigi a les Pitiüses | Foto: Consell insular

La patata vermella en la cuina formentera, molt més que una consort

Comparteix
Ja és l'època de la collita d'un dels productes més típics del camp de Formentera i sobre el qual gira la nostra gastronomia
El pagès de Formentera | Foto: cedida

Martí Juan, pagès de Formentera: “La gent aprecia el producte local”

Comparteix
En el mes de maig obrirà un restaurant subministrat amb el seu propi hort
Interior d'Es Molí de Sal | Foto: restaurant

El xef d’Es Molí de Sal i Vins i Més, entre els premiats per l’Acadèmia

Comparteix
Aquesta setmana s'han donat a conèixer els guardons que reflecteixen "la rica varietat d'experiències gastronòmiques" de les Pitiüses
No serà fàcil aconseguir el consens per tirar endavant una nova llei agrària, però el sector és conscient que està en un moment delicat que demana un replantejament/ Cooperativa del Camp

La sequera i la tardança de les ajudes castiguen la Cooperativa del Camp

Comparteix
Els pitjors auguris s'han acomplert i la manca de precipitacions ha tingut efectes nefastos sobre la collita de cereal que gestiona l'entitat de Formentera
Cap de Barbaria | Vi de la Terra de Formentera

Els pagesos a Formentera: unir-se o desaparèixer

Comparteix
Aquesta és una de les conclusions obtingudes de la taula rodona organitzada per Ràdio Illa a la Casa del Poble de la Mola
Cala Saona | Foto: Manfred, Turisme de Formentera

Formentera deu el seu nom al blat?

Comparteix
Tradicionalment, s'havia atribuït l'origen del topònim de l'illa a una derivació de la paraula llatina 'frumentaria', que significa blat
Ramat d'ovelles a Formentera | Foto: Josep Rubio

Juanan Yern (Formentera): La ramaderia es troba “en estat crític”

Comparteix
És un sector estratègic a Formentera perquè del seu vigor en depèn la demanda local de cereal, que és un dels cultius amb més pes en el paisatge de l'illa
Frita de porc | Foto: Josep Rubio

Formentera, els gustos de sempre que tornen: la frita

Comparteix
Aquesta és una recepta popular de les Pitiüses que s'elabora amb verdures i trossos de carn de porc, peix, pop o calamar i que ara la PIMEF vol reivindicar amb un concurs obert a restaurants i ciutadania