Formentera

Mar Grossa, Formentera 
| Foto: cedida

Peix de Formentera a preus assequibles: no és broma, es diu Mar Grossa

Comparteix
Jordi Crespo i Alessandro Patuzzi, units per l'afició per la pesca i el delit per la bona taula, endeguen Mar Grossa, un projecte gastronòmic que vol realçar el peix i altres productes de Formentera
El guisat de tortuga té llarga tradició a Formentera | Foto: CRAM

El guisat de tortuga: un record gastronòmic a Formentera

Comparteix
Avui la tortuga babaua (Caretta caretta) és una espècie protegida i cara de veure, que desperta expectació i simpatia quan ens la topem a la mar
Els tudons fan malbé els cultius de Formentera | Foto: Don Loarie - inaturalist

Els tudons s’instal·len a Formentera i causen estralls en els cultius

Comparteix
Aquesta au s'ha convertit en un dels maldecaps dels agricultors de l'illa, ja de per si prou atrafegats en combatre la sequera
La collita de cereal ha disminuït significativament a Formentera aquest 2023 | Foto: Cooperativa del Camp

Formentera afronta la sequera amb sacs de menjar i ajudes extraordinàries

Comparteix
Les pluges de gener no han superat els 30 litres i l'escenari actual és especialment complicat per als ramaders
140  establiments de l'illa van recollir 509 tones de matèria orgànica per a fer compost | Foto: EP

Compostatge a Formentera: de l’aprofitament de residus al malson dels veïns

Comparteix
Malgrat que l'illa ha de tendir a reduir les deixalles no reciclables, planteja aturar l'elaboració d'adob orgànic fins a disposar d'instal·lacions adients
El banc de Terres de Formentera dona vida al sector primari de l'illa | Foto: Eva Parey

Pagesos de Formentera reclamen les ajudes per afrontar la sequera

Comparteix
Dos anys seguits amb escassetat de pluges porten al límit les explotacions agrícoles i ramaderes de l'illa
Recollida d'olives a Formentera | Foto: CAIB

La sequera i les plagues no aturen la febre de l’olivera a Formentera

Comparteix
Enguany la producció d'oliva ha caigut en un 60%
La salsa de Nadal no falta mai a les taules de les Pitiüses | Foto: Turisme de Formentera

La salsa de Nadal, el sabor de les festes a Formentera

Comparteix
Hi ha tantes variants com cases: en algunes salses s'utilitza brou de corder, mel en comptes de sucre o s'hi afegeix sobrassada
Matança del porc | Foto: Iva Balk, Pixabay

El fred porta les matances a Formentera

Comparteix
Són jornades d'estreta relació entre generacions i un moment idoni per transmetre la tradició de la vida pagesa
Foto: CAIB

Formentera: pesca tradicional davant l’escalfament global i la massificació

Comparteix
Un sector amb pes a l'illa que actualment s'enfronta a reptes que posen en qüestió la seva viabilitat