Formentera

Plats típics de la cuina de les Pitiüses | Foto: cedida

L’Institut d’Estudis Eivissencs dedica un curs a la gastronomia pitiüsa

Comparteix
Eivissa i Formentera gaudeixen d’una cuina ben valorada que al llarg de tot el novembre s'ha pogut reivindicar i difondre
Rita Costa, en el seu establiment de Sant Francesc | Foto: cedida

Rita Costa, pagesa: “A les lletugues hi tinc caragols que se’n cuiden”

Comparteix
Aquesta formenterera de 55 anys regenta la finca de cas Batl·let, as Ca Marí, i va ser la primera persona a l'illa en aconseguir, l'any 2006, la certificació del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica
Got de vermut

L’hora del vermut a Formentera

Comparteix
Abans de dinar, com si fos una oració col·lectiva per celebrar el sol, les amistats i la conversa, l'aperitiu esdevé l'expressió més escaient
Exemplar de processionària del pi | Foto: cedida

Formentera aposta per una nova arma contra la processionària

Comparteix
La velocitat d'expansió de la plaga preocupa des de fa anys a residents i administracions
Mur de pedra seca | Foto: cedida

Parets pageses o els laberints omnipresents en el paisatge de Formentera

Comparteix
És un llegat dels antics pobladors que ha perdurat al llarg dels segles
Màquina segadora de blat | Foto: Cooperativa del Camp

Formentera investiga les seves eres oblidades

Comparteix
Per recuperar aquest patrimoni, el Consell de Formentera ha concedit la beca d’investigació dotada en 8.500 euros
La verema a Cap de Barbaria un dels cellers de Formentera

Formentera, un dels pocs llocs del continent que va esquivar la fil·loxera

Comparteix
El seu aïllament, que tan sovint ha significat incomptables privacions per als seus habitants, va permetre en aquest cas que els seus ceps es mantinguessin indemnes a la plaga
Vinyes del celler Cap de Barbaria, a Formentera, on hi tenen plantada la varietat monastrell | Z.T.

La sequera condiciona la verema a Formentera 

Comparteix
Malgrat la falta d'aigua, s'espera que l'anyada 2023 doni bons vins, amb productes més complexos i aromàticament més rics
Imatge espectacular de la figuera | Foto: Marià Castelló

La figuera més gran de Formentera i qui sap si del món

Comparteix
Na Blanca d'en Mestre és un exemplar centenari, que data de 1910, i que el 1993 fou catalogat i protegit com a arbre singular
Cistelles producte local Eivissa | Foto: Consell Eivissa

El Consell d’Eivissa renova la col·laboració amb PIMEEF i el producte local

Comparteix
Destinaran 150.000 euros a la promoció dels productes agroalimentaris de l'illa a través de la gastronomia i a l'impuls d'establiments que apostin pels sabors tradicionals de l'illa