Balears Vadevi
21:14 és manto negro, callet, cabernet i merlot…, i amor

Un restaurant del terme de Sencelles, al bell mig de la comarca vinícola de la DO Binissalem viu amb tanta passió el seu dia a dia gastronòmic com el seu lligam al vi de la terra que el va veure néixer. Us parlam de Sa Cuina de n’Aina i la seva historia d’amor.

Tot comença anys enrere, quan aquest restaurant es va arrelar a Sencelles, la darrera estació d’un llarg camí que Aina i Josep havien iniciat en un altre racó de Mallorca on l’embrió del seu restaurant va viure els primers anys. Però no seria fins el 2000 quan obriren les portes a una nova aventura. Radicat en una antiga casa del poble de Sencelles el nou restaurant feia cuina mallorquina tradicional amb un  toc innovador: Al capdavant de la cuina hi havia n’Aina.

Aina i David i el vi que és mostra de la seva història d’amor

Però hem parlat d’una historia d’amor, o més ben dit d’un amor amb historia: Aina i Josep tenen un fill, David, que ha estat sempre al negoci familiar. Un dia va conèixer na Laura, ara fa 23 anys, i de llavors ençà la seva vida ha anat en paral·lel a la del restaurant. I és així que na Laura s’incopora a l’equip de Sa Cuina de n’Aina. S’encarregava d’assistir la madona als fogons i també de la sala. Així, na Laura va anar fent el mossatge que seria fonamental pel nou capitol d’aquesta historia, el d’avui.

Ara, amb n’Aina ja retirada, na Laura s’ha fet càrrec de la cuina mantenint el llegat de la fundadora ben viu… I David ha  fet realitat un somni: posar el vi en el centre de la seva carrera al restaurant. Es va formar com sommelier i, aprofitant la vinya del padri situada a Biniali, on ell havia après  a fer-hi feina de vinyòvol, va decidir fer un vi propi pel restaurant. Volia un vi exclusiu :

David va fer realitat el seu somni de tenir un vi propi

Aquesta és la història que trobam darrera el 21:14, el vi que treu el nom de les dates de naixement d’en David i de n’Aina,. En fan de negre, de blanc i de rosat.

El negre és un coupatge de Mantonegro, callet, cabernet sauvingon i merlot que es fa amb el seu raïm. Ells en fan la verema i llavors el dun al celler de Tianna Negre per la seva elaboració. Després de 14 mesos en barrica de roure francés, aconsegueix el sabor de la fusta, molt integrada, i un color de cirere picota, vermell, de capa alta, i pruna i fruita negra amb os i aromes i espècies balsàmiques. Dóna 13,5 graus.

El blanc  es fa de prensal, chardonay de vinyes velles i un petita quantitat de sauvingnon blanc. També el fan a Tianna Negre i és sec, amb un pas ràpid en boca, sense gens d’acidesa, de color duarat amb regust de fruita, pinya, base d’herba fresca acabada de tallar. Molt fresc i  amb 13 graus.

I, finalment, el rosat. Fet a partir de manto negro i giró ros té un color asalmonat d’intensitat mitja alta amb matisos de fruita vermella i làctics de pastisseria.

Els tres vins fan bona parella amb la carta de Sa Cuina de n’Aina

Negre, blanc i rosat és el complement perfecte de la carta de la casa: “Va molt bé amb els plats que servim al restaurant”, diu n’Aina. Suggereix el blanc pel filet de gall a la planxa amb verduretes, el rosat  per un farcit d’au amb sobrassada i espinacs i el negre pel frit mallorqui, la porcelleta rostida i l’arros brut.

El que surt més, reconeix David, és el negre del qual en fan 600 botelles a l’any, altres tantes de blanc i 400 de rosat. També en versió magnum.

Tots tres tenen molt bona acollida fins el punt que també el trobareu als comerços de Sencelles i de Costitx.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa