Balears Vadevi
Les 24 hores de Jancis Robinson a Mallorca

Jancis Robinson, la prestigiosa crítica de vins i Master of Wine, ha estat aquesta setmana a Mallorca. Només 24 hores d’activitat sense descans per recollir impressions i dur-se’n una idea del que en aquesta matèria es fa a Mallorca.

Robinson ha estat discreta al seu pas per l’illa, venia per feina, amb un programa ben atapeït i tancat per aprofitar cada minut. Res no s’ha escapat a la previsió feta a distància a través d’una persona de la seva màxima confiança, el seu col·laborador a Espanya, Ferran Centelles.

El guia per les vinyes i cellers ha estat el sommelier mallorquí Joan Arboix, qui sabia d’aquesta escapada a Mallorca de Robinson gràcies a la llarga amistat amb Centelles, qui li va demanar expressament que fes aquesta funció: “Tu coneixes bé els cellers i els vins que s’hi fan”, li va dir. I dit i fet, carretera i manta.

A Can Ribas amb l’equip del celler/Cedida

“Totes les visites s’havien de concentrar en un dia així que a partir del seu interés per conèixer alguns elaboradors i amb l’intenció d’oferir-li un panorama divers, varem visitar tres cellers: Can Ribas, 4 Kilos i Mesquida Mora“, ens ha dit Arboix.

Es tractava d’aconseguir una visió de conjunt a través d’un celler que partint d’una tradició centenària ha renovat l’ideari amb la nova generació que representa Araceli Servera, un altre que s’ha convertit en un celler icònic que s’ha situat molt bé en el panorama d’aquí i de fora, i que ha fet del Callet i de Felanitx emblema de les seves inquietuds i un altre que representa la tradició de la viticultura a Mallorca i que ara ha fet una passa més, sense defugir la tradició i el patrimoni, deixa enrere els anys 80, de la recuperació del sector, i, com ha fet Bàrbara Mesquida, agafa un camí propi”.

Amb Xesc Grimalt de 4 kilos/Cedida

La visita es va fer en un dia tranquil, entre setmana. Ella, incansable, feia moltes preguntes, prenia notes, demanava pel funcionament dels cellers, els canvis dels darrers anys per entendre que Mallorca no és només sol i platja.

A l’hora de dinar feren una parada a S’Estanc Vell de Vilafranca. Pere Garí els va preparar un espai tranquil i discret on Jancis va poder tastar una quarantena de vins prèviament seleccionats i que representaven totes les varietats i elaboracions que es fan i es troben a l’illa. “Hi havia una mica de tot, al tast, diu Joan, des dels més clàssics als que fan les noves generacions de vinaters, amb noves inquietuds”.

Ferran Centelles, Joan Arboix i Pere Garí a S’Estanc Vell de Vilafeanca/Cedida

Ara tot aquest material recopilat al llarg d’aquesta jornada tan intensa passarà a formar part del coneixement que la Master of Wine té de Mallorca i d ela seva producció vinícola. “Ella és un altaveu que ens ajuda a tots a través dels seus articles, de les seves xerrades”, afegeix Joan Arboix qui ja espera veure plasmat tot plegat el resultat del viatge en el portal web de Jancis Robinson, ben aviat.

“Fa 10 anys no m’hauria imaginat començar la verema amb la visita de Jancis Robinson i Ferran Centelles acompanyats d’en Joan Arboix al molí de Son Porquer”, confesava Bàrbara Mesquida a través de les xarxes socials acompyant les imatges que recullen el pas de la crítica de vins per Mallorca i pel seu celler.

Al molí de Son Porquer es va fer un tast dels vins de Mesquida Mora/Cedida

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa