Balears Vadevi
’25.B. Saison’ guanya el concurs de cervesa casolana de Cala Ratjada

La febre per fer cervesa artesana va a més a Mallorca. Aquests dies s’ha celebrat la quarta edició del concurs oficial de Homebrewers de Balears, a Cala Ratjada. Aquesta competició ens ha demostrat que els joves es decanten cada vegada més per fer cervesa artesana, activitat que compta ja amb molts de seguidors a l’illa i entorn la qual fan pinya i comparteixen informació i experiència. I també s’esforcen a anar millorant a poc a poc la cervesa elaborada de forma casolana.

La darrera competició ha estat aquest concurs de Cala Ratjada. “Per la quarta edició del concurs hem pogut comptar amb quatre jutges amb el títol oficial de Beer Judge Certificate Programm (BJCP). Per això, podem dir que ha estat el Primer Concurs de Homebrewers (gent que fa cervesa a casa) Oficial de les Balears”, diuen Rafel Hernàndez Bestard i Catalina Girart Pons, copropietaris de Sa Cerviseria.

El jurat es va veure amb feines per seleccionar les millors artesanes/Cedidi

Els Jutges varen ser: Toni Lluc (Mallorca), Guillermo Conde (Mallorca), Rafael Llana (Catalunya) i Vanesa Ávarez (Andalusia).

“Per al concurs s’havia d’adequar la cervesa a un estil regulat pel reglament BJCP, i així els jutges avaluen sobre 50. Per això vàrem repartir medalles (diplomes) dins cada estil, i després hi va haver trofeus per a les tres millors cerveses”. 

Un alt nivell de qualitat complica l’elecció dels millors elaboradors

“Per escollir les tres millors, els jutges varen decidir repetir el tast entre les 5 cerveses amb més puntuació i ordenar-les consensuadament, independent de la puntuació.” Amb més de 20 cerveses presentades, es van repartir 5 medalles de bronze, 2 medalles de plata i 3 medalles d’or.

Una “23.E.Gueze, European Sour Ale” se’n va dur el tercer premi/Cedida

La tercera cervesa va ser una 23.E.Gueze, European Sour Ale feta pen Jaume Palou i Brother Hop, d’Alaró i Binissalem.

La “21.A. American IPA” que obtengué el segón premi del concurs/Cedida

La segona millor cervesa va ser una 21.A. American IPA feta per en Rafel Barceló, resident de Palma. I la millor cervesa del concurs i, per tant, com a premi l’elaborarem a la fàbrica de Sa Cerviseria, ha estat una 25.B. Saison feta per en Jaume Vives de Cala Rajada i en Toni Duarte de Porto Colom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa