Un total de 31 establiments participaran a TaPalma Mallorca-2024, que celebrarà el concurs de tapes i còctels el 25 de novembre al Palau de Congressos de Palma, mentre que la ruta es durà a terme del 27 de novembre a l’1 de desembre pels diferents locals adherits.
Els restaurants participants són: 6th Sense, Assaona, Bar Central, Bar Cristal, Bar Pigalle, Bellaombra, Best Pizza Palma, Bodega Morey, Café Barroco, Can Frasquet, Casa Gallega – Avenidas, D’Presión, Diecisiete Grados, El Bandarra, Grand Siena, La Consentida, Más Natural, Mercat 1930 – Burger & Tex Mex, Mercat 1930 – Cocina Mediterránea, Mercat 1930 – Embutidos y Pa amb Oli, Mercat 1930 – Thai, Morralla, Ombu, Pasodoble, Quentin’s American Bar, Quentin’s Saloon, Qvantum, Sa Panineria, Vermutería Juanita, Viu Restaurant i Zaituna.
De tots els establiments, 14 s’han presentat al concurs que tindrà lloc el dilluns, dia 25 de novembre, a l’Auditori Illes Balears del Palau de Congressos, a partir de les 16.00 hores.
Així doncs, 16 tapes i 7 còctels lluitaran per obtenir l’or, tant en la Tapa Sobrassada de Mallorca IGP com en la Tapa TaPalma, i també en Còctel TaPalma, i convertir-se en les millors creacions gastronòmiques i cocteleres de l’illa.
Durant la presentació, que s’ha fet dimarts, s’han donat a conèixer els concursants que han estat seleccionats en cadascuna de les categories del concurs i s’ha procedit al sorteig de l’ordre de participació el dia del certamen. A més, s’ha fet lliurament de les caixes amb tot el material necessari de promoció als establiments participants.
El concurs, que començarà a les 16.00 hores hores a l’Auditori Illes Balears del Palau de Congressos, donarà el tret de sortida amb el certamen de la Tapa Sobrassada de Mallorca IGP, en el qual hi participaran els xefs dels següents restaurants: Can Frasquet, Bellaombra, Viu Restaurant, La Consentida, Zaituna, Best Pizza, Morralla i Ombu.
Tot seguit, serà el torn per al concurs dels còctels ‘Distribucions Túnel’ amb els bartenders de: 6th Sense, Viu Restaurant, Ombu, El Bandarra, Grand Siena, Quentin’s Saloon i Assaona.
Per a finalitzar, es realitzarà el concurs de Tapa TaPalma en el qual hi concursaran: Morralla, Café Barroco, La Consentida, Best Pizza, Bellaombra, Ombu, Zaituna i Can Frasquet.
Un concurs que es preveu molt emocionant on els xefs i bartenders que concursen mostraran les seves habilitats davant un jurat format per reconeguts xefs i barmans de prestigi local i nacional, i que es retransmetrà en directe per IB3 Televisió.
TaPalma també és solidaritat
Les cuines de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears han estat l’escenari de l’acció TaPalma Solidari, organitzada per TaPalma Mallorca-2024 amb el patrocini de CaixaBank i la Fundació La Caixa.

Aquesta acció ha consistit en la preparació de dues-centes racions de menestra de verdures, per al menjador social Zaqueo, cuinades per representants de la societat balear, com ara periodistes, empresaris, cuiners, representants patronals, associacions, etcètera.
A l’acte solidari han assistit Antoni Martorell, director general de AgenciaCom, Alfonso Robledo, president de la FERIB; Mari Cruz Rivera, directora Territorial de Caixabank a Balears; Cata Cunill, responsable de Zaqueo; Maria Llompart, directora de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, i Antònia Mª Torres, directora tècnica de la IGP Sobrassada de Mallorca, entre d’altres patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment.

TaPalma té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola. Cal destacar que aquesta nova edició, que reunirà els millors cuiners i bartenders de l’illa, celebrarà el concurs de tapes i còctels el 25 de novembre al Palau de Congressos de Palma, mentre que la ruta es durà a terme del 27 de novembre a l’1 de desembre.