40 braces de 7103 Petit Celler, entre els millors blancs del món

Obté 92 punts i medalla de plata en la seva primera participació al concurs 'Wine Pleasures'

El celler 7103 Petit Celler de Santa Maria del Camí ha obtengut el reconeixement per un dels seus vins. El 40 Braces ha tret 92 punts i una medalla de plata del jurat de l’edició d’enguany de Wine Pleasures. Això el posa entre els 50 millors vins blancs del món.

Wine Pleasures porta més de 10 anys organitzant un concurs anual de vins espumosos del món i els premis i resultats del concurs de cada any són molt valorats pel comerç i el consumidor a l’hora de prendre decisions de compra.

El procés d’avaluació es fa a cegues, però els jutges coneixen l’estil, la regió, la collita i el percentatge de les varietats de raïm. L’equip de 5 jutges té una mescla de sommeliers, enòlegs, importadors de vi i detallistes que treballen en harmonia per a trobar els millors vins blancs segons el% de sucre i l’envelliment en barrica, la qual cosa garanteix que els vins similars es jutgin junts.

Es tracta de trobar 50 Grans Vins blancs del Món, per aquesta raó no s’atorguen medalles de bronze i els vins que obtenen menys de 90 punts no s’enumeren. Les medalles s’atorguen de la següent manera: Medalla d’or (95-100 punts); medalla de plata (90-94 punts).

El vi, 40 Braces

Un monovarietal 100% Giró Ros que ha agradat a Wines Pleasures/Cedida
  • DO: Vi de la Terra Mallorca
  • Varietats de raïm: 100% Giró Ros
  • Grau alcohòlic: 15%
  • Vida en anys: 6-8
  • Producció: 645 ampolles 0,75 L
  • Blanc amb criança, llaminer i d’aromes delicades que recorden a fruites ben madures i torrades, elaborat exclusivament amb la varietat mallorquina Giró Ros.

ELABORACIÓ: Verema manual de vinyes pròpies de Giró Ros, amb posterior pas del raïm per taula de selecció on es realitza un estricte control de qualitat.

Premsatge suau dels raïms a baixes pressions en pneumàtica per evitar oxidació. Fermentació en una única bota de roure francès de 500 litres amb temperatura controlada durant uns 30 dies. Posteriorment reposa durant 6 mesos a la bota amb les seves lies.

El Giró Ros aporta al vi aromes madures de fruita groga, a més de gran untuositat en boca.

Nota de Tast del celler

  • Vista: Color groc daurat. Net i brillant.
  • Nas: Aromes de fruita groga com el préssec i records de brioixeria i torrats subtils de la fusta.
  • Boca: Entrada en boca llaminera que dóna lloc a un pas per boca voluminós i viu. Final en boca molt llarg on recordem els torrats de la fusta.
  • Maridatge: Ideal per a gaudir amb un bon menjar. Peix blanc i arrossos o carns blanques.

Nou comentari