Balears Vadevi
7103 Petit Celler: 20 quarterades de passió per la terra
Mantonegro del 7103 Petit Celler

!--akiadsense-->

Tot va néixer a partir de 6 quarterades de vinya del padrí d’en Sebastià Ordinas. Ell feia vi per autoconsum i el seu nét va decidir seguir fent vi però anant una mica més enllà. Ho va fer amb un soci, en Pep Cànaves, un company de la carrera d’enginyeria agrònoma que va estudiar enologia a Tarragona.

Els dos, en Sebastià i en Pep varen posar en marxa un nou celler a Santa Maria. Era fa 6 anys i volien fer vins que explicassin el territori i la seva zona i que fossin monovarietals. La primera anyada varen fer 4.000 botelles i en aquests moment ja en comercialitzen 35.000.

Les 6 quarterades primigènies s’han convertit en 20, unes 14Ha, tot i que ells continuen referint-se a la superfície amb aquesta mesura tradicional mallorquina que a més és la que dona nom al seu celler: 7103 són els metres quadrats equivalents a una quarterada.

7103 petit celler

!--akiadsense-->

D’aquesta vinya en surten cinc vins. Un negre i un rosat de manto negre, un negre de criança d’un 7% de manto negre i un 30% de merlot, un blanc de premsal (o moll com també es denomina aquesta varietat) i un blanc de manto negre. Asseguren que van ser un dels primers en aprofitar allò que fins aleshores havia estat un subproducte que simplement es tirava, per fer un vi de qualitat.

La varietat manto negre té molta variabilitat de color i els grans menys pujats de color es descartaven. “Els donàvem a les ovelles”, assegura Ordinas, “i ara, triam aquest raïm i el vinifiquem en blanc i n’estam molt contents”.

Una dels projectes nous per la pròxima anyada serà l’elaboració d’un vi negre 100% manto negre de criança i també ho volen provar amb el vermut que faran en col·laboració amb La Vermutera.

De fet, el vermut, vol ser un reclam per acostar als més joves al vi i també a la terra. Fa un parell d’any varen sembar vinya enmig del poble, a Santa Maria, convençuts si els joves s’allunyen del camp, una bona opció era acostar al camp al joves. És per això que el pasat 15 de setembre varen organitzar una verema urbana d’aquestes vinyes i ho van acompanyat amb festa i vermut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa