Balears Vadevi
Tot a punt pel II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller

La cuinera alacantina Susi Díaz formarà part del jurat del II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller. És la darrera incògnita que s’ha desvetllat en relació a aquesta competició que en aquest segona edició es consolida com un dels concursos gastronòmics amb més atractiu de Mallorca. Un jurat del qual en fan part també els xefs Álvaro Salazar, Cati Pieras i Raúl Resino a més de Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía.

Susi Díaz és xef i propietària del restaurant La Finca (Elx) i a més, coneguda popularment com a jurat del programa Top Chef durant les quatre temporades en emissió en Antena 3. Ella serà la cara més mediàtica del tribunal del II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller. Però l’acompanyaran el el tribunal avaluador professionals de grandíssim nivell com els xefs Álvaro Salazar, del restaurant biestrellat Voro (Capdepera, Mallorca); Raúl Resino, del restaurant que porta el seu nom a Benicarló (Castelló), i Cati Pieras, de DaiCa (Llubí, Mallorca). Entre tots ells sumen quatre estrelles Michelin i sis sols Repsol. Un any més presidirà el jurat Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Sóller, Sebastià Aguiló; juntament amb Álvaro Salazar, Lourdes Plana i Ferran Hidalgo, responsable de màrqueting d’Estrella Damm, empresa patrocinadora de l’esdeveniment, van recolzar la presentació del jurat d’aquesta segona edició, que tindrà lloc el dilluns 19 de setembre en el mirador del restaurant Suculenta, del Port de Sóller. Sebastià Aguiló va ressaltar la importància que té fer costat als pescadors locals en un moment tan difícil per al sector a causa de la imposició de quotes i la carestia del combustible. Segons el regidor, la pesca ha de veure’s no sols com un ofici tradicional, sinó també com a part del patrimoni cultural de l’illa.

Per la seva part, Ferran Hidalgo va explicar que han decidit donar suport a aquest certamen perquè vincula la gastronomia amb el territori, el sector primari, la cultura mediterrània i la participació del sector restauració.

El II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller s’adreça a professionals en actiu i la inscripció, que és gratuïta, pot realitzar-se fins al 20 d’agost a través de la seva pàgina web. Les bases estableixen dos premis amb dotació econòmica: 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat.

La regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de Sóller promou aquesta iniciativa gastronòmica, organitzada per segon any consecutiu per l’empresa de gestió cultural Tres Cultura, responsable de la producció; el cuiner Kiko Martorell, encarregat de l’assessoria i logística culinàries, i Andoni Sarriegi, director del certamen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa