xxx

!--akiadsense-->

Avui ens toca acomiadar Lourdes Picó, qui va tenir un paper destacat en el món del vi de Mallorca, no fa tant. A ella, que presidí el Consell Regulador de la DO Binissalem entre els anys 2011 i 2015, li devem haver estat la impulsora d’una de les principals iniciatives del calendari d’activitats vinícoles en els darrers anys: Els Wine Days.

Picó arribà a la DO Binissalem en un moment gris de la seva trajectòria, en el qual les distintes “famílies” existents en el si de l’organització mostraven falta de cohesió i de lideratge. I d’iniciativa. Lourdes Picó va imprimir el seu carácter al Consell Regulador per que venia de fora, amb les mans més lliures que qualsevol dels membres històrics. I va aconseguir traslladar el seu estil de feina,incansable, metòdic, sistemàtic, rigoros, conciliador tot i que ferm, a la seva etapa . No defallia davant cap oposició per que sabia quins eren els seus objectius i coneixia la seva força per vencer per la perseverancia i per aquella autoritat enbolcallada pel seu somriure omnipresent. Se li notava la seva formació científica i l’herència paterna que la situava en el cor del món del vi.

L’enoturisme a Mallorca avui no seria el que és si Lourdes Picó no hagués empès els Wine Days. Mai no s’havia fet una cosa com aquesta a l’illa i costava engrescar els cellers i els ajuntaments de la comarca a col·laborar-hi. Lourdes no es deixava doblegar: Havia marcat una data en el calendari i contra tot i tots, aquella data es va fer realitat. I cada un dels esdeveniments que conformaven aquella primera edició dels Wine Days, a ca nostra i fora, també. Per que ella hi creía, sabia que era el futur i hi apostava fort.

En aquella etapa, la seva, el consell regulador de la DO Binissalem patrocinà un número monogràfic de la revista Terra de Vins, pionera entre les publicacions especialitzades a Mallorca en el món del vi, per donar a coneixer i difondre la tasca feta per la DO Binissalem, i per estalonar els Wine Days que llavors neixien.

Avui tot allò és ja historia i unicament una pandemia com la que vivim ha estat capaç d’obligar a hivernar una edició dels Wine Days, la de 2020. Però és només un parentesi . Ah, i l’enoturisme que Lourdes Picó va saber impulsar en aquells primers anys s’enten ara com un element indispensable del futur dels cellers de Mallorca.

Adéu, Lourdes Pico i moltes gràcies per la bona feina feta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa