Balears Vadevi
Ahlam Bahri i Joan Crespí guanyen el concurs de Cooperatives

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha organitzat el primer Concurs dels millors plats elaborats amb productes d’entitats sòcies de Mallorca que s’ha celebrat a l‘Escola d’Hoteleria Illes Balears (EHIB).

Vuit estudiants cuiners de l’EHIB han elaborat plats amb xai i ametlla cooperatius, amb el suport del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca Ahlam Bahri (1996, el Marroc), alumna d’Alta Cuina en l’EHIB, ha captivat al jurat amb el seu plat de ‘Me amb cus-cus‘ Per part seva, Joan Crespí (2004, Algaida), estudiant de 2n any de l’especialitat de cuina i restauració, s’ha alçat com a vencedor amb les seves postres ‘Crec-crec d’ametlla‘.

 “Me amb cus-cus”. el plat guanyador del concurs/Cedida

Bahri ha explicat que ha triat aquest plat perquè és molt típic del seu país on es cuina tradicionalment cada divendres. “És un plat molt dolç elaborat amb les costelles del me, que és la part que més li agrada. Va acompanyat amb cus-cus tradicional elaborat en la cuscusera marroquí farcit de ceba caramel·litzada, prunes confitades i carabassa. També té ametlles fregides i un puré de patates.”

Crespí ha explicat que el seu plat rep aquest nom “pel renou que fa en boca. Està elaborat amb pasta fullada farcida de menjar blanc i mouse de xocolate blanc amb licor d’amaretto. Tot això acompanyat de florentina d’ametlla cruixent.”

 “Crec-crec d’ametlla” va quedar en segona posició/Cedida

Promoure el consum de producte local

Aquest I Concurs de productes cooperatius ha resultat tot un èxit. El jurat ha estat format el xef Claudio Lemos; el xef especialitzat en arqueologia gastronòmica, Tomeu Arbona; Marcos Ribas, membre del Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears; Tomeu Amengual, representant de Cajamar; Maria Tugores, directora de la EHIB i Xisco Jordà, professor de la EHIB.

Segons Lemos, “no ha estat fàcil perquè tots els concursants han mostrat plats d’un alt nivell. El jurat no sols puntuava els plats, sinó que valorava emocions. A més, gràcies a aquest concurs es potencia l’ús de producte local cooperatiu. Des de l’EHIB és fonamental perquè des de l’escola és on caldria començar a prendre aquesta consciència. Tenint un gran producte un només es pot equivocar cuinant-ho”.

Participants i jurat del concurs a l’Escola d’Hoteleria (EHIB)/Cedida

Els guanyadors reberen una gran ovació dels seus companys i del públic. I rebran el premi que consisteix en una cistella de producte local de les cooperatives de Mallorca en un acte el pròxim 13 de desembre. A més, aquests guanyadors prepararan els seus plats a manera de showcooking per a les cooperatives de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa