Balears Vadevi
Alexander Pincay, Tapalma d’Or amb la creació ’20 hores’

TaPalma Mallorca-2023, concurs i ruta de tapes i còctels ja té guanyadors. El triomfador de la present edició ha estat el restaurant Ombu amb el xef Alexander Pincay, que s’enduu el títol de TaPalma d’Or 2023 amb la seva creació ’20 Horas’.

La tapa, ’20 hores’, guanyadora del xef Pincay/COM Comunicació


En la modalitat de Tapa TaPalma, la plata ha estat el restaurant ‘La Caña’ amb el xef David Salas’, que ha presentat al jurat la tapa ‘Bunyol de gamba roja amb holandesa de coral’. I finalment, el bronze, ha estat per ‘La Consentida’ amb el xef Óscar Fontán, que ha presentat la tapa ‘La Morena Consentida’.

En categoria de Tapa Temàtica, elaborada amb Sobrassada de Mallorca, el restaurant ‘The Wine Side’, amb el xef Albert Zambrano, ha aconseguit l’or gràcies a ‘Matances‘. La plata en aquesta modalitat se l’ha endut el restaurant ‘Arume Sake Bar’ del xef Albert Martín, amb ‘Pica Coca’ i, en tercer lloc, el bronze ha recaigut en el restaurant ‘Daves Diner i el xef Giovanni Guarini per la seva creació ‘Dave’s Diner‘.

Premiats i organitzadors d’aquesta edició de TaPalma/COM Comunicació

El concurs de còctels ja té també guanyador

Pel que fa al concurs de còctels, el guanyador del Còctel d’Or ha estat ‘La Caña’ pel seu còctel ‘Terra i Aigo’ del bartender Alessandro Smurro. La plata ha recaigut sobre la cocteleria ‘Riad’, gràcies a la creació ‘Burn in Hell’ de Néstor Adrián Mercere. El bronze se l’ha endut ‘The Wine Side’ del bartender David Godino, gràcies a ‘Mariners 3’.

També s’ha entregat un accèssit a la tapa millor maridada amb Mahou, que ha estat per al restaurant ‘Arume Sake Bar’ amb la creació ‘Bunyol de Mar’ i un altre accèssit al millor còctel elaborat amb producte Antonio Nadal per al restaurant ‘La Caña’.

La Caña, amb el seu còctel ‘Terra i Aigo’ del bartender Alessandro Smurro, guanyador del Còctel TaPalma d’Or 2023/COM Comunicació

El jurat de tapes del Concurs TaPalma 2023 ha estat format per un jurat fix encapçalat per Igor Rodríguez, president del jurat de tapes i xef del restaurant El Bandarra; Íñigo Kortabitartarte, xef del restaurant Kobika i guanyador d’un accèssit al Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciudad de Valladolid; Iván Sanz, membre del jurat del Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciudad de Valladolid i Dehesa de los Canónigos; José Cortés, president d’ASCAIB, xef i assessor, Claudio Lemos, xef i Antonio Juaneda, propietari de Cómete Menorca; acompanyats en Tapa TaPalma per Lydia Larrei, directora de comunicació de la DO Oli de Mallorca; i en Tapa Temàtica per Antonia Mª Torres, directora del Jurat de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca.

La tapa temàtica ‘Matances’./COM Comunicació

Mentre que al jurat de còctels, la presidenta Sonia Pou, relacions públiques de l’Associació de Bartenders de les Illes Balears (ABIB), ha estat acompanyada per Pedro Marín, brand ambassador d’Antonio Nadal Destil·leries; Fernando Calderón, director de sala del Katagi Blau; Kike Bayano, brand ambassador de Coca-Cola i gerent de On the Rocks i Biel Ramon, bar manager de Terraza 360º del Port de Pollença. 

‘Terra i Aigo’ del bartender Alessandro Smurro, premi TaPalma d’Or

La gala de lliurament de premis s’ha celebrat a l’Auditori Illes Balears una vegada finalitzat el concurs. I, per acabar, el hall del Palau de Congressos s’ha vestit de festa gràcies als stands dels patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i a la música d’en Miquel Font. Un concurs al qual hi han assistit més de mil persones.

Totes les tapes i còctels participants a TaPalma Mallorca-2023 podran degustar-se a la ruta que comença aquest dimecres 22 fins al diumenge 26 de novembre en què participen un total de 35 establiments. Pots consultar els restaurants i la informació a la App TaPalma i a http://www.tapalma.com.

L’esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca Caeb, i que compta amb el patrocini oficial de Trasmed i els patrocinadors institucionals com són l’Ajuntament de Palma i Passion for Palma, la Fundació Mallorca Turisme i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola.

Més notícies
TaPalma torna amb una nova edició | Foto: cedida
Més tapes i còctels en una nova edició del TaPalma
L'esdeveniment gastronòmic vol dinamitzar la ciutat en una de les pitjors setmanes de l'any per al sector de la restauració
 Organitzadors i patrocinadors del TaPalma 2023 cuinen per Zaqueo/Com Comunicació
Mongetes blanques amb bacallà i sobrassada pel ‘TaPalma’ més solidari
Una iniciativa a benefici de Zaqueo, emmarcada en els actes previs a TaPalma Mallorca 2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa