Balears Vadevi
Alimentària, aparador internacional pel producte de qualitat de les Balears

Arranca una nova edició de la fira barcelonina Alimentària, on hi haurà participació del producte local de Mallorca, gràcies al suport de la conselleria d’Agricultura a través de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local. La fira té lloc fins al 21 de març a Barcelona. Enguany hi ha olis i olives, ametlla, formatges, vins i destil·lats i flor de sal, amb les seves corresponents marques de qualitat: DO Binissalem, DO Maó-Menorca, DOP Oliva de Mallorca, IGP Oliva de Mallorca, Flor de sal d’Es Trenc i Gin Xoriger, entre d’altres.

Els olis i vins de Mallorca, productes vertebrals de l’estand de les Balears

Que Balears és molt més que sol i platja queda palès en la quantitat i qualitat de productes singulars i emblemàtics de les 4 Illes: Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Es veurà amb claredat a aquesta edició d’Alimentària on els vins i els olis de les Illes Balears hi tendran presència destacada. Amb l’objectiu de mostrar tant les característiques dels OOVE com la diversitat i matisos que aporten els diferents elaboradors, el visitant a la fira trobarà a la seva disposició una barra de tast composta per més d’una dotzena de referències entre monovarietals i coupatge de les varietats autoritzades (mallorquina, arbequina, picual i empeltre) de Reis de Mallorca, Oli de Son Matge, Sa Cadernera, Son Catiu, Olis Sóller, Son Mesquidassa, Aubocassa, Son Tovell, Son Moragues, Treurer, Verderol i Es Verger.

També hi haurà tasts de vins mallorquins a l’estand. L’objectiu és posar en valor aquests productes i per a això, l’Associació de Cuiners establerts a les illes Balears (Ascaib) oferirà un showcooking demostrant la qualitat i versatilitat d’aquests productes, acompanyats de vins amb DO Binissalem, elaborats amb les varietats locals de raïm. Manto Negro i Moll o Premsal Blanc. La DO Binissalem oferirà 4 tastos amb vins negres i blancs, elaborats amb aquestes varietats.

Productes amb marca de qualitat de les quatre illes cpmparteixen espai a l’estand d’Alimentària/CAIB

Un estand i un lema: “4 Illes per assaborir”

Joan Simonet, conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha assistit a la inauguració de Alimentaria&Hostelco, a Barcelona, “una de les fires més importants que podem trobar a Europa i amb un gran component internacional”, ha dit Simonet. Juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, han visitat totes les empreses -un total de 10- que comparteixen l’estand dissenyat i finançat per la Conselleria sota l’eslògan “Quatre Illes per assaborir”.

Simonet: “És vital per la Conselleria donar-los tot el nostre suport aquests dies i poder oferir-los aquest gran aparador que contribuirà a millorar la rendibilitat de les explotacions agràries”,/CAIB

En aquest sentit, el conseller Simonet ha volgut recordar que la presència de tots els consells reguladors de les Illes és un encert. “Visiten la fira, no tan sols per mostrar el seu producte, que és d’una gran qualitat, i obrir nous mercats i negocis, sinó que també ens recorden que el producte local deixa uns grans beneficis mediambientals per als ciutadans de les Balears”. “És vital per la Conselleria donar-los tot el nostre suport aquests dies i poder oferir-los aquest gran aparador que contribuirà a millorar la rendibilitat de les explotacions agràries”, ha afirmat. Cal recordar que en aquesta edició de 2024 d’Alimentària s’ha duplicat l’espai dels expositors i també el nombre d’operadors respecte a altres anys. A més, en col·laboració amb l’Associació de Cuiners de les Balears (ASCAIB), s’han organitzat una sèrie de demostracions culinàries de la mà de xefs com José Cortés, Cati Pons, Miquel Serra, Óscar Roca, Marga Brunet, José María Borràs i Pau Sintes. Així, els visitants podran gaudir de diversos tasts de vi de la mà de la DO Binissalem.

Cal recordar que, a més de les empreses i els productes que estan a Barcelona amb el suport de la Conselleria, també participen amb altres estands propis l’IGP Sobrassada de Mallorca; Mallorca Distilery; Mega Raw Bar; Marí Mayans; Mas Crespo, Quely i el horno Santo Cristo.

Els xefs d’ASCAIB han fet demostracions culinàries del què es pot fer amb el producte de qualitat de les Illes Balears/CAIB

Alimantària, una fira imprescindible

Alimentària és un dels esdeveniments més importants en el sector de l’alimentació, begudes i gastronomia a escala internacional. És una fira bianual que reuneix expositors i visitants de tot el món, un esdeveniment en el qual es presenten novetats i últimes tendències en productes d’alimentació, begudes, maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària. Paral·lelament, s’organitzen conferències, demostracions, treball en xarxa…, sent una trobada imprescindible per als professionals del sector. La fira Alimentaria preveu rebre durant els quatre dies un total de 100.000 visitants professionals.

Més notícies
ELs productes amb marca de qaulitat a la fira Alimentària de Barcelona /Cedida
Alimentària, balanç positiu d’una fira on interessa tornar-hi
Les marques de qualitat dels productes de Mallorca, dessitjoses d'ampliar la presència a la fira de Barcelona en la propera edició
El pressupost per cobrir aquestes ajudes anirà a càrrec dels comptes de FOGAIBA del 2023, 2024 i 2025/CAIB
Agricultura posa 20 milions en ajudes a la producció agroalimentària
El BOIB publica aquest dijous les subvencions per a inversions en transformació, comercialització i desenvolupament de productes agroalimentaris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa