Balears Vadevi
Ametlla de Mallorca, un superaliment que determina el paisatge

El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca ha près un paper actiu en la celebració del dia Mundial de l’Ametlla d’enguany amb diferents actes, fins el 19 de febrer de 2022.
L’objectiu principal és promocionar el producte emblemàtic de Mallorca, l’ametlla IGP Ametlla de Mallorca, i la seva estreta i important relació amb el paisatge i la cultura de l’illa.

Segons explica el president de la IGP Ametlla de Mallorca, Antoni Bonafé: “El dia mundial de l’ametlla que celebrem és un tribut al nostre producte, alhora que a tots els agricultors i agricultores que fan del cultiu una imatge emblemàtica i característica de Mallorca, elaborant un excel·lent producte amb una qualitat organolèptica i propietats químiques i nutricionals que ho fan únic.

Els nostres agricultors a més de cuidar la biodiversitat amb els seus cultius ens proporcionen salut amb aquest superaliment.” Les ametlles aporten multitud de beneficis per al nostre organisme. Compten amb multitud de vitamines i minerals necessaris per a una òptima salut, i, a més, estan boníssimes i podem consumir-les de mil formes.

L’ametlla té un paper fonamental a la gastronomia, de Mallorca; per això El Fornet de la Soca també celebra en els seus aparadors el Dia mundial de l’Ametlla amb l’elaboració d’una “tortada real amb Ametlla mallorquina”, una recepta del segle XVII. Ara el Consell Regulador vol que els productes elaborats amb Ametlla de Mallorca puguin dur el distintiu de l’IGP i es puguin incorporar a aquesta marca de qualitat, un objectiu que es podria aconseguir aquest 2022.

El president del Consell Regulador Antoni Bonafé amb autoritats davant el Fornet de la Soca/cedida


La setmana finalitzarà amb una acció que tindrà lloc en un camp de 8.000 ametllers en flor per que els participants gaudeixin a través dels sentits de la vista, l’olfacte, el gust d’una experiència sensorial que els permeti valorar la importància d’aquest producte, d’aquest cultiu i de la tradició que ens deixa cada vegada que consumeixin ametlla de Mallorca, tot evocant aquesta experiència.
“Pensem que la creació d’experiències que relaten la història i tradició de l’illa són una eina per a crear consciència mediambiental i ecològica”, diuen des del Consell Regulador. En el marc d’aquest acte s’atorgarà el primer premi Flor d’Ametller a un personatge rellevant per la seva contribució a la difusió de l’Ametlla mallorquina. De moment no es coneix la identitat de la persona premiada, que es farà pública en els pròxims dies.

Els alumnes de Mata de Jonc han celebrat el Dia Mundial de l’Ametlla/IGP Ametlla de Mallorca

 Emmarcat dins dels actes del dia mundial de l’ametlla, la IGP Ametlla de Mallorca ha realitzat l’activitat docent “Flor d’ametlla” en el col·legi Mata de Jonc, Cooperativa d’Educació a Palma.

Aquesta activitat ha consistit en la presentació del cultiu de l’ametlla a Mallorca amb vídeos, explorar les formes pentagonals en la naturalesa,, la realització d’un pentàgon amb la tècnica d’origami i d’una flor pentagonal amb la mateixa tècnica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa