Balears Vadevi
Andreu Maimó, el pintor de la vinya i el raïm

Un llibre pot reflectir la passió d’un determinat artista i la seva obra? La resposta és sí, i el fotògraf Jean Marie del Moral ho ha demostrat una vegada més. En aquesta ocasió ha sortit al carrer una publicació sobre el pintor Andreu Maimó que il·lustra amb fotografies seves. Del Moral, amb textos de Pere Antoni Pons, recull imatges que mostren la vida de l’artista, al taller.

Maimó, al taller de Can Vent, a Felanitx | cedida

Una vida llarga durant la qual ha anat superant dificultats per arribar a exercir plenament com a pintor, gravador i ceramista. És un artista complet que s’expressa de manera diversa. En aquest cas parlen de la pintura com a ofici. La recerca constant per plasmar la seva interpretació del món que l’envolta. Un llibre molt humà i amb un toc d’emoció, magníficament escrit per Pere Antoni Pons i les imatges de Jean Marie del Moral, un clàssic de la fotografia d’artistes i estudis de pintura, que ha editat la petita editorial de Campos, Ensiola.

Les etiquetes que firma Maimó, petites obres d’art/Cedida

Maimó il·lustra amb freqüència etiquetes de botelles de vi i ho ha fet per Luis Armero, del celler Armero i Adrover, recentment, però també per Macià Batle. Només dues mostres del plaer que troba Maimó en el món del vi, del qual n’és un degustador plaent, i de les exquisides imatges que vessa a la seva obra, on els fruits de la terra, frescos, pansits, són tantes vegades protagonistes, la vinya i els sarments tenen una representació, com la figuera, entre les més nombroses a la seva obra. Un plaer, aquest nou llibre. Per degustar glop a glop, imatge a imatge i paraula a paraula.

La seva obra es reconeix pel seu estil personal inconfusible/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa