Balears Vadevi
Andreu Oliver, de Can Majoral, enceta el Novembre Enològic de Pla i Llevant

Ja ha començat el cicle “Novembre Enològic” de Manacor amb el primer curs, “Tast i vinificacions de vins blancs, rosats i negres”, impartit per l’enòleg Andreu Oliver. L’activitat, així com la resta de sessions que formen part del programa, té lloc a l’IES Manacor.

En aquesta primera formació, els participants han pogut conèixer de prop les diferents formes de vinificació i observar com aquestes tècniques influeixen en el resultat final dels vins. A més, han tastat diverses elaboracions representatives de la DOP Pla i Llevant, incloent-hi un vi elaborat amb maceració carbònica, una tècnica menys habitual que ha despertat molt d’interès entre els assistents.

Durant el primer dia es varen analitzar i tastar vins elaborats amb les varietats Premsal Blanc, Giró Ros i Chardonnay. El segon dia, el protagonisme fou per a la Callet, una varietat emblemàtica del Pla i Llevant. Les elaboracions provenien de cellers de Llucmajor, Felanitx, Petra, Algaida i Manacor, mostrant la diversitat i riquesa del territori vitivinícola dels cellers emparats en la denominació d’origen.

Aquest cicle permet acostar distintes elaboracions a un públic interessat/Biel Modino

Els participants varen gaudir intensament d’aquesta experiència formativa i varen expressar la seva satisfacció per la qualitat dels continguts i dels vins tastats, que foren aquests

Blancs

Premsal Blanc (15.000 gotes), Armero i Adrover

Capgiró, Can Majoral 

Chardonnay Roure,  Vins Miquel Gelabert

Llàgrimes Blanques, Can Coleto 

Vi Rei Púrpura, Vi Rei (escumós)

Negres

Illenc, Vins Toni Gelabert

Son Caló 2024, Miquel Oliver

GVIVM d’autor, Pere Seda

Son Prohens, Armero i Adrover

Fermança rosat, Bodegas Bordoy

El cicle continua

I mentre el novembre va passant les fulles del calendari, el cicle continua. La pròxima activitat serà els dies 19 i 20 de novembre. El taller l’impartirà l’enòleg Luis Armero, del celler Armero i Adrover, sota el títol Elaboram el nostre propi vi. En aquesta segona activitat, els participants es convertiran en autèntiques vinateres i vinaters elaborant el seu propi vi a partir de vinificacions fetes amb varietats locals i internacionals. Una oportunitat magnífica per conèixer de primera mà les varietats que componen els nostres vins.

Al cicle li queden encara altres dues sessions, en les quals encara hi queden places disponibles/Biel Modino


Més endavant, el dia 27 de novembre és prevista una sessió sobre “Maridatge de vi amb pastissos de les pastisseries “, dirigit pel sommelier Toni Fernández

Aquesta tercera activitat proposa un maridatge dolç, golós i molt especial, que combina vins de la DOP Pla i Llevant amb pastissos de les pastisseries Ca’n Roca i Florit de Manacor.

Encara queden places disponibles per als dos cursos següents, que completaran aquest Novembre Enològic dedicat a la formació i a la difusió de la cultura del vi.

El cicle està organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, l’IES Manacor i el Centre Universitari de Manacor, i compta amb el patrocini de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i el cofinançament de la Unió Europea.

Encara queden places disponibles per als dos cursos següents, que completaran aquest Novembre Enològic dedicat a la formació i a la difusió de la cultura del vi.

Més notícies
En una cita avançada en el calendari, s'ha fet el tast dels vins en rama en el celler de Miquel Oliver de Petra/Biel Modino
Tradicional tast de ‘vins en rama’ de la DO Pla i Llevant
Els entesos destaquen una anyada amb vins "en equilibri" on les varietats locals tenen cada vegada més presència
La sala de tast va estar plena de professionals encuriosits i amb ganes de conèixer els vins del Pla i Llevant/DOP Pla i Llevant
La DO Pla i Llevant eixampla fronteres, a Madrid
La DO mallorquina va presentar a l’Escola Espanyola de Tast de la capital de l'Estat una classe magistral i un tast comentat a càrrec de la seva presidenta, Xisca Armero i Adrover

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa