Ja ha començat el cicle “Novembre Enològic” de Manacor amb el primer curs, “Tast i vinificacions de vins blancs, rosats i negres”, impartit per l’enòleg Andreu Oliver. L’activitat, així com la resta de sessions que formen part del programa, té lloc a l’IES Manacor.
En aquesta primera formació, els participants han pogut conèixer de prop les diferents formes de vinificació i observar com aquestes tècniques influeixen en el resultat final dels vins. A més, han tastat diverses elaboracions representatives de la DOP Pla i Llevant, incloent-hi un vi elaborat amb maceració carbònica, una tècnica menys habitual que ha despertat molt d’interès entre els assistents.
Durant el primer dia es varen analitzar i tastar vins elaborats amb les varietats Premsal Blanc, Giró Ros i Chardonnay. El segon dia, el protagonisme fou per a la Callet, una varietat emblemàtica del Pla i Llevant. Les elaboracions provenien de cellers de Llucmajor, Felanitx, Petra, Algaida i Manacor, mostrant la diversitat i riquesa del territori vitivinícola dels cellers emparats en la denominació d’origen.

Els participants varen gaudir intensament d’aquesta experiència formativa i varen expressar la seva satisfacció per la qualitat dels continguts i dels vins tastats, que foren aquests
Blancs
Premsal Blanc (15.000 gotes), Armero i Adrover
Capgiró, Can Majoral
Chardonnay Roure, Vins Miquel Gelabert
Llàgrimes Blanques, Can Coleto
Vi Rei Púrpura, Vi Rei (escumós)
Negres
Illenc, Vins Toni Gelabert
Son Caló 2024, Miquel Oliver
GVIVM d’autor, Pere Seda
Son Prohens, Armero i Adrover
Fermança rosat, Bodegas Bordoy
El cicle continua
I mentre el novembre va passant les fulles del calendari, el cicle continua. La pròxima activitat serà els dies 19 i 20 de novembre. El taller l’impartirà l’enòleg Luis Armero, del celler Armero i Adrover, sota el títol Elaboram el nostre propi vi. En aquesta segona activitat, els participants es convertiran en autèntiques vinateres i vinaters elaborant el seu propi vi a partir de vinificacions fetes amb varietats locals i internacionals. Una oportunitat magnífica per conèixer de primera mà les varietats que componen els nostres vins.

Més endavant, el dia 27 de novembre és prevista una sessió sobre “Maridatge de vi amb pastissos de les pastisseries “, dirigit pel sommelier Toni Fernández
Aquesta tercera activitat proposa un maridatge dolç, golós i molt especial, que combina vins de la DOP Pla i Llevant amb pastissos de les pastisseries Ca’n Roca i Florit de Manacor.
Encara queden places disponibles per als dos cursos següents, que completaran aquest Novembre Enològic dedicat a la formació i a la difusió de la cultura del vi.
El cicle està organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, l’IES Manacor i el Centre Universitari de Manacor, i compta amb el patrocini de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i el cofinançament de la Unió Europea.
Encara queden places disponibles per als dos cursos següents, que completaran aquest Novembre Enològic dedicat a la formació i a la difusió de la cultura del vi.


