Balears Vadevi
Andreu Palou, reelegit president de la IGP Sobrassada de Mallorca

Andreu Palou ha estat reelegit president del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca pel nou ple constituït aquesta setmana. A més de Palou, ocuparà la vicepresidència de l’entitat Mateu Fiol, d’Embotits Montuïri.

A més, la nova junta del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca estarà formada per Margalida Obrador, de Ramaders Agrupats; Catalina María Llinás, de Productes Carnicos Manacor; Joan Suñer, de Càrnies Suñer; Cristian Tejedor, d’El Zagal; Joan Jaume, de Embotits Sa Caldera, i Joan Frau, d’Embotits Aguiló.

Toni Font de Hiper Manacor, Cristian Tejedor de El Zagal, Joan Suñer de  Cárnicas Sunyer, Antònia Ferriol de Embutidos Ferriol, Anabel Marín de Procam, Margalida  Obrador de  Ramaders Agrupats SAT, Xisca Pocoví de Bon Gust SAT, Joan Frau de Embotits Aguiló y Joan Jaume de Embotits Sa Caldera | Cedida

Nous reptes per a una nova etapa

Andreu Palou, qui estarà al capdavant de l’entitat en el seu segon mandat consecutiu, ha destacat que “el 2023 s’ha recuperat la producció i les vendes de Sobrassada de Mallorca, de manera que l’activitat econòmica ha millorat i ha pujat un 3% aproximadament, per això des de l’entitat continuem apostant per un control de qualitat estricte augmentant els objectius de qualitat, com és el cas del treball d’aquest últim any ampliant la capacitat del jurat de tast

I ha afegit que “ens plantegem nous estudis tant nutricionals com socioeconòmics en col·laboració amb la UIB, així com la col·laboració amb altres productes locals amb maridatges interessants i beneficiosos”.

“Tenim molta feina al davant, però estem amb moltes ganes i els elaboradors són persones molt compromeses amb la Sobrassada de Mallorca IGP”, ha finalitzat el president.

Palou és catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de les Illes Balears (UIB), director del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia, i del màster i doctorat en Nutrigenòmica Nutrició Personalitzada.

Primer president del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN, 2003-2010). Vicepresident del Comitè Científic de l’Alimentació Humana de la Comissió Europea (SCF, 1997-2003). Vicepresident del Panell Científic de Nutrició de l’Autoritat Europea en Seguretat Alimentària (EFSA, 2003-2009). Membre del comitè científic/assessor de diverses institucions i empreses públiques i privades en el camp de l’alimentació.

A més, ha estat director o investigador principal en més de 50 projectes de recerca i desenvolupament en els últims 10 anys. És membre del Consell de Direcció del CIBERobn (Centre de Recerca en Xarxa sobre Obesitat i Nutrició) des de 2010.

Més notícies
Entre els nous tatadors autoritzats n'hi ha 4 amb discapacitat visual que treballen amb tecnologia de suport/CR
La IGP Sobrassada de Mallorca revela els secrets del panell de tast
Per primera vegada s'incorporen tastadors amb discapacitat visual de l'ONCE
Les xifres de producció anual de sobrassada semblen indicar que podrien  sustentar la producció local de porc blanc i negre, però la realitat és que la majoria de la carn ve de fora/Cedida
La llesca de pa amb sobrassada, emblema de sostenibilitat saludable
El president de l'IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou, defensa el consum moderat des dels seus coneixements nutricionals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa