Balears Vadevi
Ànima Negra 2018, el millor dels vins mallorquins a la Guía Vinos Gourmet 2021
Guia Gourmet 2021

!--akiadsense-->

La 36ena edició de la Guia Vins Gourmets 2021 vol ser el mostreig complet del panorama vinícola de l’estat espanyol: 4.212 vins ressenyats, 2.400 vins qualificats i 1.112 cellers referenciats.

D’entrada observa un augment progressiu de la qualitat en blancs, rosats, negres, generosos, dolços i espumosos. L’any 2020, marcat per les conseqüències de la COVID, la Guia veu un increment de les vendes online i a granel, menor consum en el canal HORECA o la reculada de la venda de vi d’alt valor a favor d’uns altres més assequibles. Canvis que també han experimentat els cellers on la venda de cada anyada s’ha alentit i per tant, s’ha mantingut en el portfolio. Aquesta dada, queda reflectit en la Guia Vins Gourmets amb un històric que assenyala l’edició en la qual va ser tastat, l’anyada presentada i la puntuació obtinguda.

Dit això i amb la Guia a la ma, les Balears s’hi troben representades de forma destacada al quadre d’honor amb 17 vins reconeguts de manera especial. Hi figuren 2 vins blancs, 4 blancs amb criança i fins a 11 vins negres.

D’entre tots els cellers són Vins Miquel Gelabert amb 4 vins i Cellers José Luis Ferrer amb 4 més, les bodegues més ben classificades però també hi són al més alt del palmarès Son Ramon, distingida en tres dels seus vins i Can Majoral amb dos.

Però el vi que ha tret la puntuació més alta ha estat Ànima Negra 2018 amb 97 punts. Li segueixen amb 95 el blanc Miquel Gelabert Chardonnay Roure de 2018 i Torrent Negre també de Miquel Gelabert.

xxx
Els vins mallorquins han obtengut una significativa valoració del comité de tasts

!--akiadsense-->

La GVG recorre els cellers espanyols classificats per Denominacions d’Origen, amb informació detallada sobre els seus vins, ordenats enguany -com a novetat- de major a menor segons la puntuació obtinguda pel Comitè de Tast de la Guia. Compost per professionals en actiu entre els quals es troben sommeliers, tastadors, enòlegs i periodistes que han tastat a cegues i qualificat durant aquest any 3.740 vins.

És en la metodologia del sistema de tast a cegues on es troba l’exclusivitat de la Guia Vins Gourmets. El Comitè analitza un total de 20 mostres en cada tast, sense conèixer la seva marca, de manera que la seva opinió sigui el més objectiva en el moment de realitzar la puntuació.

Aquest és el llistat complet dels vins reconeguts en aquesta edició:

Els vins mallorquins de la Guia Gourmets 2021

!--akiadsense-->

La Guia es completa amb la informació sobre les 124 zones vinícoles ressenyades, 204 botigues especialitzades amb zones exclusives de vi i 181 referències de festes relacionades amb el món del vi. Una altra de les novetats és el reportatge sobre vins estrangers que recorre el Nord d’Itàlia: Piemont i voltants, elaborat per l’expert en vi Heli San Miguel. A més, la GVG compta amb una classificació dels millors vins per escala de preus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa