Balears Vadevi
Antònia Cantallops de Can Amer, premi ‘Dijous Bo’ 2022

Inca celebra el primer Dijous Bo de la recuperada normalitat amb els carrers del centre de la ciutat ja plens de les parades d’una fira que es denomina “la fira de les fires de Mallorca”.

En les hores prèvies sovintegen els actes entorn en aquesta cita imprescindible del calendari tardoral de Mallorca. Així, amb ocasió del Dimarts Bo i al recuperat Teatre Principal, es lliuraven els premis ‘Dijous Bo’ i al Balears Vadevi en destacam un, el que s’ha atorgat a Antònia Cantallops Ferragut, cuinera del celler Ca’n Amer d’Inca.

Un guardó que se li atorga “per la seva tasca investigadora de la cuina tradicional mallorquina i per la seva col·laboració en convertir Inca en un referent gastronòmic tant a Mallorca com a fora de l’illa”, diuen des de l’Ajuntament. “D’aquesta manera, se li concedeix aquest reconeixement pel seu esforç en la recuperació i innovació d’una gran varietat de plats, per l’aposta en la utilització dels productes locals i de temporada i per l’organització de jornades de cuina tradicional i internacional”. 

Can Amer, un celler de referència a Inca/Cedida

I és que la cuina de Can Amer és el que ha fet imprescindible la visita al celler més popular d’Inca, sobre tot el Dijous Bo, quan gent arribada de tota Mallorca omplen els carrers de la capital del Raiguer. També han estat guardonats en l’edició d’enguany Joan Figuerola i la Comissió Científica de les Jornades d’Estudis Locals d’Inca.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, amb els guardonats/Ajuntament d’Inca

Uns premis consolidats

Els premis Dijous Bo són uns guardons que reconeixen aquelles persones, entitats o institucions que han dut a terme una activitat en benefici de la societat inquera o que han destacat de forma rellevant per la seva aportació al progrés de la ciutat. “Aquests premis pretenen contribuir a visibilitzar la tasca de tantes persones que fan de la nostra ciutat, un lloc millor per viure i conviure. Els grans avanços col·lectius sempre són possibles gràcies a l’esforç, l’empenta i el compromís de petites passes individuals que contribueixen a teixir l’èxit d’una comunitat”, ha assenyalat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Alice Weber ha destacat que “Els Premis Dijous Bo són un esdeveniment tan consolidat que cada any esperam que arribi el ‘Dimarts Bo’ per a poder fer un agraïment merescut a uns guardonats que amb la seva tasca engreixen l’orgull inquer”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa