L’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) ha posat en marxa un nou projecte d’Innovació Agroalimentària amb l’objectiu de potenciar la producció agrària dels agroturismes i establiments turístics amb activitat agrícola associada. Aquest projecte cerca animar-los, mitjançant descomptes significatius, a transformar les seves collites en elaborats de qualitat, afegint valor a l’explotació i oferint als visitants una experiència autèntica i diferenciada.
L’objectiu és que els agroturismes puguin aprofitar tot el potencial dels seus productes agraris, integrant-los a la seva oferta turística com a aliments per al bufet o restaurant, detalls de benvinguda, o records per vendre. Aquest projecte permetrà crear un nou servei a demanda per agroturismes i establiments turístics amb activitat agrària de transformació de productes elaborats a S’Obrador d’APAEMA.
El projecte es finança a través d’ajudes per finançar projectes innovadors per mitjà de la cooperació, amb l’objectiu de cercar, implementar i digitalitzar solucions innovadores sostenibles als establiments turístics de les Illes Balears en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea Next Generation EU.

‘S’Obrador’, peça clau del projecte
El servei es durà a terme a S’Obrador d’APAEMA; l’espai especialitzat en la transformació agroalimentària de l’associació. Aquest servei disposa d’una àmplia experiència en la transformació de produccions ecològiques i la creació de conserves i altres productes transformats innovadors. Actualment, disposa de més de 60 receptes pròpies de tota casta d’elaborats i amb aquest projecte s’incrementarà l’esforç en R+D en noves referències.
Els participants gaudiran de diversos avantatges com l’assessorament en la posada en marxa d’una línia de productes propis, aprofitant els seus recursos agraris. L’elaboració a un preu reduït de productes, a demanda, segons les necessitats de cada establiment turístic. També obtendran suport en la creació de marca, disseny de producte i etiquetes personalitzades i valoració comercial per identificar els productes amb més sortida al mercat turístic.
És necessari que els agroturismes interessats s’inscriguin a través del web del projecte: https://apaema.net/projecte/innovacio-agroalimentaria-en-transformacio-de-productes-per-agroturismes/