Balears Vadevi
APAEMA vol incentivar la producció agrària als agroturismes

L’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) ha posat en marxa un nou projecte d’Innovació Agroalimentària amb l’objectiu de potenciar la producció agrària dels agroturismes i establiments turístics amb activitat agrícola associada. Aquest projecte cerca animar-los, mitjançant descomptes significatius, a transformar les seves collites en elaborats de qualitat, afegint valor a l’explotació i oferint als visitants una experiència autèntica i diferenciada.

L’objectiu és que els agroturismes puguin aprofitar tot el potencial dels seus productes agraris, integrant-los a la seva oferta turística com a aliments per al bufet o restaurant, detalls de benvinguda, o records per vendre. Aquest projecte permetrà crear un nou servei a demanda per agroturismes i establiments turístics amb activitat agrària de transformació de productes elaborats a S’Obrador d’APAEMA.

El projecte es finança a través d’ajudes per finançar projectes innovadors per mitjà de la cooperació, amb l’objectiu de cercar, implementar i digitalitzar solucions innovadores sostenibles als establiments turístics de les Illes Balears en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea Next Generation EU.

Les confitures són un bon exemple dels productes transformats a S’Obrador/APAEMA

‘S’Obrador’, peça clau del projecte

El servei es durà a terme a S’Obrador d’APAEMA; l’espai especialitzat en la transformació agroalimentària de l’associació. Aquest servei disposa d’una àmplia experiència en la transformació de produccions ecològiques i la creació de conserves i altres productes transformats innovadors. Actualment, disposa de més de 60 receptes pròpies de tota casta d’elaborats i amb aquest projecte s’incrementarà l’esforç en R+D en noves referències.

Els participants gaudiran de diversos avantatges com l’assessorament en la posada en marxa d’una línia de productes propis, aprofitant els seus recursos agraris. L’elaboració a un preu reduït de productes, a demanda, segons les necessitats de cada establiment turístic. També obtendran suport en la creació de marca, disseny de producte i etiquetes personalitzades i valoració comercial per identificar els productes amb més sortida al mercat turístic.

És necessari que els agroturismes interessats s’inscriguin a través del web del projecte: https://apaema.net/projecte/innovacio-agroalimentaria-en-transformacio-de-productes-per-agroturismes/

Més notícies
S'Obrador demana ajuda per comprar una marmita industrial per fer conserves que evitin el malbaratament alimentari/APAEMA
Apaema engega l'”Operació Marmita”
Demana col·laboració per obtenir els fons necessaris per comprar aquest aparell vital per les conserves de S'Obrador
 “Canviem el rumb. Posem límits al turisme”, al Baluart del Príncep/Plataforma Menys Turisme, Més vida
Unió de Pagesos, APAEMA i Varietats Locals, contra el turisme massificat
Se sumen a les reivindicacions de la Plataforma Menys Turisme, Més vida i reclamen un replantejament del negoci turístic que beneficiï a tots els illencs, també als pagesos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa