Balears Vadevi
Armero i Adrover es rejoveneix amb una nova línia de “bàsics”

‘Renovar-se o morir’, hauran pensat al celler de Luis Armero, Armero i Adrover. Per això han tret una nova línia de bàsics que rejoveneix l’oferta de la casa. “Quan”, “On” i “Com” són els nous blanc, rosat i negre del celler de Felanitx. Els noms provenen del convenciment que el seu projecte partia d’una idea que no es podia concretar, a priori. Ho explica així Xisca Armero: “Perquè potser mai hem sabut quan ho anàvem a fer, on ho faríem o com ho faríem, però sí que teníem clar que a través del vi us volem fer arribar un bocinet de la nostra passió i essència”.

Responsable del grafisme i de l’etiqueta hi ha l’agència Disset, que ha donat forma a aquest nou projecte que avui és ja una realitat.

“Quan” 2021 és un blanc de Giró, Viognier, Chardonnay i Premsal Blanc. Fermenta respectant varietats i parcel·les d’origen (“sempre intentam no fermentar dos Chardonnays, per exemple, de procedències distintes i mai es fermenten mescles de varietats”, expliquen), en inoxidable i utilitzant llevat propi. Les varietats Viognier i Chardonnay es treballen amb les pròpies lies fines durant 2-3 mesos.

Els elaboradors el descriuen com d’un groc pàl·lid amb tons acerats i daurats, aromàticament complex, amb notes de fruita groga i blanca ben definits. Amb una entrada en boca suau i és melós, amb càrrega fruital i un llarg recorregut.

“On” 2021: rosat pell de ceba de Cabernet, Syrah, Callet i Merlot. Premsat molt suau per extreure aromes, però no un excés de color. Fermentat en inoxidable amb els seus propis llevats, varietats i origen per separat. Treball de lies en Syrah i Callet durant 2-3 mesos.

De color de pell de ceba pàl·lid i brillant, diran, aromàticament es presenta voluminós, amb notes a fruita vermella i llepolies. Entrada en boca fresc, amb nervi, recuperant-se els records a fruita i llepolia i una evolució en boca llarga.

“Com” 2020: negre elaborat amb Cabernet, Callet, Syrah i Merlot. Doble selecció de raïm, a camp i a l’entrada al celler. Fermentació alcohòlica amb els llevats propis en inoxidable. Fermentació malolàctica també en inoxidable. Ambdues fermentacions es fan respectant les varietats i l’origen. A totes les varietats s’ha fet treball de lies durant gairebé 6 mesos, amb batonnage cada 15 dies.

És d’un vermell-violeta intens i de capa mitjana. Aromàticament, diran “es presenta amb notes a fruita vermella i negra, espècies i molt net. En boca és voluminós i sedós, amb bona càrrega fruital, rodó i amable. És golós i persistent”, descriu l’equip del celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa