Balears Vadevi
Aubocassa acull una cimera de l’elit dels productors d’OOVE

La tafona manacorina d’Aubocassa s’ha convertit aquesta setmana en l’epicentre de l’Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya, com a amfitriona de l’associació Grandes Pagos d’Olivar, de la qual és membre i sòcia fundadora des de l’any 2005. Aquesta associació està formada per set empreses espanyoles d’excel·lents OOVES produïts en les seves pròpies finques, on es reprodueix en l’olivar el concepte de chateau típic de la cultura vinícola, és a dir, l’olivar i la tafona han d’estar en un mateix terrer delimitat i controlat. La mateixa Aubocassa, situada a la possessió Albocàsser, a Manacor, és exemple d’aquesta pràctica exclusiva.

En la trobada, s’ha posat de manifest com assenyala Agustín Santolaya, responsable d’Aubocassa que “els sòls i el clima de Mallorca componen un ecosistema excel·lent per a l’olivera, produint Olis d’Oliva Verges Extra d’excel·lent qualitat; però al mateix temps s’enfronta a grans reptes per a combatre problemes de tanta importància com el repilo, una malaltia endèmica de l’Illa que compromet la seva producció”. Quant a la reunió, Santolaya va destacar que “ha estat un honor per a Aubocassa i per a l’olivar mallorquí rebre als integrants de Grandes Pagos d’Olivar a l’illa i poder demostrar in situ les pràctiques emprades en l’olivar, en la tafona i en la comercialització”.

Per part seva, Francisco Vañó, president de Grandes Pagos d’Olivar, va explicar que “aquest esdeveniment de portes obertes en el qual procedim a dur a terme una veritable auditoria del nostre soci mallorquí és un clar exemple de la filosofia que impera en la nostra Associació. Tots els membres de Grandes Pagos d’Olivar estem involucrats en la transparència, l’intercanvi de
coneixement i experiències col·laboratives
i en la ferma voluntat de donar a conèixer i potenciar el consum dels OOVEs d’extrema qualitat produïts en totes les regions olivareres espanyoles”.

Aquestes set marques comparteixen objectius de qualitat que els defineixen en el mercat de l’OOVE | Foto: Aubocassa

Un club selecte de productors d’OOVE

Set productors pertanyen actualment a Grandes Pagos, fundada el 2005 per Carlos Falcó, Marquès de Griñón, Alfredo Barral i Agustín Santolaya:Hisenda Queiles (Navarra), Aubocassa, (Mallorca), Marquès de Griñón (Toledo), Marquès de Valdueza (Badajoz), Castillo de Canena (Jaén), Cases de Hualdo (Toledo), i Masia El Altet (Alacant). Són productors procedents de diferents zones olivareres que comparteixen un tret comú: els OOVES han d’estar produïts en un Pago, un terrer delimitat que aporta singularitat a l’oli d’oliva verge extra, on les oliveres estan sotmeses a un control pròxim i estricte.

Per a formar part d’aquest selecte club, el Pago és el punt de partida, la condició sine qua non, però no l’única. Els seus integrants respecten i practiquen una filosofia comuna en la producció d’OOVE basada en la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, al costat de la innovació i l’ús de la tecnologia més avançada i l’intercanvi de coneixement. Tot això al servei de la producció d’excel·lents OOVES singulars de Pago.

L’aspirant haurà de superar un minuciós procés de selecció per part de tots els socis en el qual s’avaluaran, per tant, les mateixes finques, les almàsseres, les bones pràctiques en l’olivicultura i els processos d’extracció, la qualitat dels olis, el reconeixement nacional i internacional, la filosofia empresarial i el compromís absolut amb la qualitat i el respecte al medi ambient.

GPO reivindica a més temes que els seus socis tenen molt en compte des de la seva fundació, i que afecten de ple al sector i a la seva activitat, com són el seu defensa del medi ambient, l’aposta per la sostenibilitat, o l’absorció del CO₂ que tenen els seus olivars.
Després de més de quinze anys de trajectòria, les marques que componen Grandes Pagos d’Olivar són presents en més de 60 mercats internacionals.

Més notícies
Hi haurà una mostra de la producció de deu elaboradors d'Oli de Mallorca emparats en la denominacio d'origen/DO Oli de Mallorca
La DO Oli de Mallorca presenta la nova anyada a la Fira de Palma
El dissabte 29 d'abril repetirà escenari a la plaça Major, amb música i tastos
Aubocassa necessita 6.000 olives per elaborar un litre d'oli de la màxima qualitat/Cedida
Aubocassa presenta un reformulat OOVE ‘L’Amo’, amb més presència de picual
En aquesta nova anyada es manté l'Aubocassa 100% arbequina, de bouquet més suau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa