Balears Vadevi
Bàrbara Mesquida acull els primers horts socials de Porreres al terreny del celler

“No puc canviar el món, però si intentar millorar el meu entorn”. Són les paraules de Bàrbara Mesquida Mora, del celler de Porreres que du el seu nom. Fa molts d’anys que milita a les files de l’ecològic, de la biodinámica i d’un plantejament responsable de la seva feina com a vinatera i com empresaria. Per això no ens sorprèn la noticia que avui recull el Balears Vadevi: HA cedit una part de la seva finca a l’Ajuntment porrerenc per fer-hi un hort social.

Jo tenc uns terrenys prop del poble, accesibles, on faig hortalisa per ca nostra, però no necessit tota aquella terra pel que feim. Per això vaig pensar que la podía compartir i que la gent del poble que no té terres pogués fer el seu hort a ca nostra” .

Tant senzill com això. I dit i fet, na Bàrbara va parlar amb la batlessa de Porreres, Xisca Mora, i amb l’associació de productors ecològics APAEMA i ho va posar en marxa.

“Me fa feliç poder oferir aquest espai que pugui acollir un projecte amb contengut social i així poder-nos donar una ma entre tots”, explica Bàrbara. “A més, trob que aquest projecte tanca el cercle de la granja biodinàmica que fa anys que tenim a ca nostra”.

“Va coincidir, afegeix, que l’Ajuntament cercava alguna cosa així i per això ha estat tot molt fàcil”, diu Bàrbara. L’Ajuntament, a través dels serveis socials, es fa càrrec de la distribució a cinc famílies de cada una de les parcel·les i dels costos de les instal·lacions.

La supervisió tècnica de l’hort la fa APAEMA, que hi envia una persona que gestiona el projecte i que assessora els usuaris.

De moment, s’ha muntat el rec a cada un dels horts i s’està preparant la terra per fer la primera sembra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa