Balears Vadevi
Benito Torres, de Can Simoneta, s’enduu el Campionat de Cuina Vegana 2024

El jove cuiner Benito Torres, del restaurant Can Simoneta, de Canyamel és el guanyador del IV Campionat de Cuina Vegana de Palma amb producte local, que s’ha fet aquesta setmana al Club Nàutic de Palma. Torres, Amb col·laboració amb Santiago Herrera, va elaborar un taco verd, de bolets de temporada, i una flor de blat de moro amb taronja i oli d’oliva. Com a primer classificat, va aconseguir un trofeu i medalla, a més de 500 euros i una subscripció trimestral en Scoolinary.com. El segon lloc va ser per a Gabriel Germán Solco, del Restaurant Xocolate Cafè, mentre que Caterine Pieras, de Daica Restaurant, va aconseguir el tercer premi. Finalment, Miquel Serra se’n va dur el premi al millor producte local utilitzat.
El concurs, que organitza l’Associació de Cuiners Establerts a Balears (Ascaib) en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, es troba ja plenament consolidat. En aquesta quarta edició va comptar amb una quinzena de participants procedents de diferents comunitats autònomes.

Guanyadors i participants en el campionat amb Koldo Royo, president d’Ascaib, i la consellera Pilar Amate/ASCAIB

Un concurs que estalona el producte local i de temporada

Tal com establien les bases, els plats presentats havien de ser 100% vegans i incorporar, almenys, un producte local de Mallorca. A més, les creacions dolces havien de ser sense glútens. Els cuiners, en aquest cas, competien en les diferents categories i les seves elaboracions el jurat va tenir en compte l’originalitat, la presentació, el sabor i la utilització d’ingredients locals i de temporada. El concurs està obert a cuiners professionals i estudiants de cuina, majors de 18 anys i residents a Espanya.

Taco verd, de bolets de temporada/ASCAIB


El jurat va estar format per “cuiners professionals i influenciadors que sumen entre ells uns 10 milions de seguidors en els seus comptes d’Instagram”, va destacar el xef Koldo Royo, president de Ascaib. Les 20 persones que havien d’avaluar els plats van anar tastant les elaboracions durant la competició que es va perllongar per espai de més de dues hores. Alumnes de l’Escola d’Hoteleria de la UIB es van encarregar del servei en aquest campionat.

Flor de blat de moro amb taronja i oli d’oliva/ASCAIB
Més notícies
Al campionat es poden presentar cuiners professionals i amateurs/ASCAIB
Una nova edició del Campionat de Cuina Vegana de Palma ja està a punt
Tendrà lloc l'onze de novembre al Club Nàutic
Josep Maria Borràs, un jove xef que triomfa allà on va, entre José Cortés i Koldo Royo/TÀNDEM
El menorquí Josep Maria Borrás guanya el III Campionat de Cuina Vegana
El xef del restaurant Santa Mariana, d'Alaior, fa primer amb el plat "Evolució dels bolets"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa