Balears Vadevi
Binissalem i Pla i Llevant inicien el curs amb activitats per amants del vi

Una vegada superada la verema les Denominacions d’Origen de Mallorca posen la mirada en les activitats formatives per difondre la cultura del vi i estendre els coneixements necessaris per gaudir-lo plenament. Així, des de la DO Binissalem han posat en marxa un Cicle de Tast a Can Tàpera, seu de la Fundació Sa Nostra, on es duran a terme distintes sessions i tats de vins que tindran lloc els divendres, del 21 d’octubre al 2 de desembre, de 18 a 20 h.

Aquest cicle té per objectiu apropar la singularitat de la DO Binissalem als amants del vi, a través de les seves varietats locals principals, Moll (Premsal) i Manto Negro. A més, s’explicaran aquelles accions que s’estan duent a terme en matèria de sostenibilitat i d’agricultura regenerativa, com es realitza el tast de vins de forma professional a la DO i, en la darrera sessió es compararà la varietat Manto Negro amb la varietat francesa de la Borgonya, Pinot Noir.

Les varietats pròpies de la DO Binissalem seran el tema central del cicle/DO Binissalem

El cicle pas a pas

Un cicle complet i variat, les sessions del qual són independents unes de les altres i que està adreçat a persones que s’inicien al tast, així com aquells amants del vi que ja tenen experiència.

La primera sessió, el dia 21,anirà a càrrec de la directora de la DO; Marga Amat i es dedicarà a la Tècnica del tast de vins. L’anàlisi sensorial a la Denominació d’Origen Binissalem i es tastaran 3 vins. A la taula següent podeu consultar l’oferta d’aquest cicle de tasts. El 28 d’octubre el president del Consell Regulador, José Luis Roses, parlarà de les varietats locals de raïm com a factor diferencial. El dia 4 de novembre, Esperança Nadal, directora de Vins Nadal, parlarà de Vinya sostenible i regenerativa. L’11 i el 18 de novembre es faran tastos horitzontals de distints cellers adscrits a la DO Binissalem, el primer dedicat a vins de la varietat Premsal Blanc o Moll i el segon a vins elaborats amb Manto Negro.

La darrera sessió, el dia 2 de desembre, queda en mans del sommelier Gaby Lucas, que posarà en relació la Pinot Noir amb la Manto Negro, de Borgonya a Binissalem.

Convé fer-ne la preinscripció al web https://ticketib.com/events/cicle-sessions-de-tast-de-vins-do-binissalem-can-tapera per assegurar la plaça a cadascuna de les sessions de tast.

Torna una de les activitats més populars de la DO Pla i Llevant/Cedida

Novembre enològic

La DO Pla i Llevant espera al mes de novembre per engegar, com és ja tradició, el seu cicle formatiu dit Novembre enològic. Les sessions es desenvoluparan a l’IES Manacor entre les 19:00 i les 20:30 h. Constarà de 3 sessions. La primera, a càrrec de l’enòloga Carmina Sender, serà una jornada dedicada a l’inici al tast dels nous vins. La segona serà un maridatge de vins amb formatges de la DO Mahón-Menorca i sobrassada de l’IGP Sobrassada de Mallorca dirigit pel sommelier Toni Fernández i la tercera, l’enòleg Luis Armero ens ajudarà a identificar els vins fets a Mallorca amb l’enòleg Luís Armero.

El preu per activitat és de 20 euros i és necessària la preinscripció.

Més notícies
El tast, conduït per la sommelier Julianna González, va exhaurir rotes les localitats/Bien Modino
Pastissos i vi protagonitzen el tast de Pla i Llevant a la ‘Fira Dolça’
Els dolços del pastisser Lluis Pérez varen ser un atractiu afegit del tast
Una verema més curta en temps i quilos a causa de les condicions meteorològiques/Miquel Torres
La DO Binissalem confirma una baixada de producció de prop del 30%
Finalitzada la verema, també informa que "la qualitat del raïm és molt bona"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa