Una vegada superada la verema les Denominacions d’Origen de Mallorca posen la mirada en les activitats formatives per difondre la cultura del vi i estendre els coneixements necessaris per gaudir-lo plenament. Així, des de la DO Binissalem han posat en marxa un Cicle de Tast a Can Tàpera, seu de la Fundació Sa Nostra, on es duran a terme distintes sessions i tats de vins que tindran lloc els divendres, del 21 d’octubre al 2 de desembre, de 18 a 20 h.
Aquest cicle té per objectiu apropar la singularitat de la DO Binissalem als amants del vi, a través de les seves varietats locals principals, Moll (Premsal) i Manto Negro. A més, s’explicaran aquelles accions que s’estan duent a terme en matèria de sostenibilitat i d’agricultura regenerativa, com es realitza el tast de vins de forma professional a la DO i, en la darrera sessió es compararà la varietat Manto Negro amb la varietat francesa de la Borgonya, Pinot Noir.

El cicle pas a pas
Un cicle complet i variat, les sessions del qual són independents unes de les altres i que està adreçat a persones que s’inicien al tast, així com aquells amants del vi que ja tenen experiència.
La primera sessió, el dia 21,anirà a càrrec de la directora de la DO; Marga Amat i es dedicarà a la Tècnica del tast de vins. L’anàlisi sensorial a la Denominació d’Origen Binissalem i es tastaran 3 vins. A la taula següent podeu consultar l’oferta d’aquest cicle de tasts. El 28 d’octubre el president del Consell Regulador, José Luis Roses, parlarà de les varietats locals de raïm com a factor diferencial. El dia 4 de novembre, Esperança Nadal, directora de Vins Nadal, parlarà de Vinya sostenible i regenerativa. L’11 i el 18 de novembre es faran tastos horitzontals de distints cellers adscrits a la DO Binissalem, el primer dedicat a vins de la varietat Premsal Blanc o Moll i el segon a vins elaborats amb Manto Negro.
La darrera sessió, el dia 2 de desembre, queda en mans del sommelier Gaby Lucas, que posarà en relació la Pinot Noir amb la Manto Negro, de Borgonya a Binissalem.
Convé fer-ne la preinscripció al web https://ticketib.com/events/cicle-sessions-de-tast-de-vins-do-binissalem-can-tapera per assegurar la plaça a cadascuna de les sessions de tast.

Novembre enològic
La DO Pla i Llevant espera al mes de novembre per engegar, com és ja tradició, el seu cicle formatiu dit Novembre enològic. Les sessions es desenvoluparan a l’IES Manacor entre les 19:00 i les 20:30 h. Constarà de 3 sessions. La primera, a càrrec de l’enòloga Carmina Sender, serà una jornada dedicada a l’inici al tast dels nous vins. La segona serà un maridatge de vins amb formatges de la DO Mahón-Menorca i sobrassada de l’IGP Sobrassada de Mallorca dirigit pel sommelier Toni Fernández i la tercera, l’enòleg Luis Armero ens ajudarà a identificar els vins fets a Mallorca amb l’enòleg Luís Armero.
El preu per activitat és de 20 euros i és necessària la preinscripció.