Balears Vadevi
Binissalem suspèn un any més les Festes des Vermar

La notícia ha esclatat quan ja pensavem que enguany sí podriem celebrar les Festes des Vermar, les més populars de Mallorca dins el món del vi. Però l’Ajuntament de Binissalem ha decidit deixar-ho anar davant l’avanç dels contagis i la impossibilitat de preveure què pot passar d’aqui als dies de les festes. L’actual normativa sanitària no les faria possibles i, en aquest moment, les mesures s’estan endurint i no hi ha manera d’assegurar en quin escenari ens trobarem després de la verema. Davant la impossibilitat de fer els preparatius necessaris amb garanties i per tal d’evitar fer per desfer, l’Ajuntament ha decidit fer marxa enrere i pensar ja en 2022 amb l’esperança que la pandèmia es pugui considerar ja superada.

Per aquesta raó, el batle de Binissalem, Víctor Martí, i els joves que enguany fan 17 anys han acordat la suspensió de les eleccions dels vermadors i vermadores així com dels actes oficials de la Vermada. Entre les decisions que s’han pres aquest dimecres entre el consistori i els joves en una reunió celebrada en el teatre destaquen les accions que es duran a terme en la Vermada 2022. En les pròximes eleccions es triaran a tres al·lotes i dos al·lots nascuts el 2004, a més d’altres tres al·lotes i dos al·lots de 2005. Això farà el doble de vermadors i vermadores habituals fins a arribar als deu representants.

La batalla de raïm és un dels actes més populars d’aquestes festes/Balears Vadevi

La màxima autoritat en les festes del Vermar, la Vermadora Major, serà la jove de 2004 o 2005 que obtingui més vots dels veïns a les eleccions que se solen fer durant le mes d’agost. Les quintades tindran la mateixa representació i compartiran any d’elecció amb la cinquena que ha estat afectada per la COVID–19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa