Balears Vadevi
Binissalem: El vi cedeix per un dia el protagonisme al ‘Dolç Il·lustrat’

El Parc de la Rectoria de Binissalem ha acollit la II Diada Dolç Il·lustrat, una iniciativa organitzada per l’Espai comunicació i gestió, amb el suport dels ajuntaments de Búger i Binissalem i el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

La iniciativa pretén connectar el món de la il·lustració i el de la pastisseria tradicional i la inspiració. En aquest cas, el mestre forner i pastisser Rafel Solivelles, del Forn de Can Rafel de Búger, l’ha cercada en obres dels dibuixants mallorquins que hi participen. El resultat, sis pastissos que reprodueixen sis obres dibuixades: El País de les Aigües Tranquil•les, de Anna Cortils, amb les il·lustracions de Liliana Boffi; La cuina de les Rondaies Mallorquines, de Caterina i Paula Valriu i Bàrbara Sagrera; Grans Personatges de Mallorca II, d‘Antoni Planas, amb il·lustracions de distintes autores locals, coordinades per Margalida Vinyes; Germanies, Crònica dels Alçaments Populars a Mallorca, de Miquel Jaume; El sueño de México, de Ramón de España i dibuixos de Bartomeu Seguí, i El exquisito cocido de la Bruja Ollapodrida, de Max i Enriqueta Llorca.

Els autors anaven firmant llibres i làmines mentre el pastisser despatxava els dolços/cedida

Com un dibuix es converteix en dolç

Rafel Solivelles reconeixia que el repte no havia estat fàcil però al final es mostrava satisfet del resultat. Comptà amb l’ajuda del Parc dels Olors de Búger, on es fan destilats de les esències de llorer i violeta. Ell personalment es va dedicar a preparar l’almívar de té xai, un altre de picant i un de regalessia fusa amb farcit de nata i trufa de xocolata. La tècnica consisteix en imprimir les il·lustracions sobre una neula coberta per una gelatina freda per donar la lluentor al pastis.

Els dibuixants eren presents a la plaça allà on firmaren els llibres, les làmines i punts de llibres que han inspirat els pastissos. I el públic va poder tastar aquests mateixos dibuixos en forma de pastís realitzats al Forn Nou de Binissalem, que oferia preus especials coincidint amb la diada. .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa