Balears Vadevi
El Blanc de Blancs Dolç de Macià Batle, medalla d’or a Verema

La bodega Macià Batle ha tornat satisfeta del IX Concurs Vi Varietal a la seu de Verema que s’ha fet aquests dies a València. A la maleta duia una medalla d’or, que ha estat atorgada al seu Blanc de Blancs Dolç 2019.

Aquest concurs internacional valora la qualitat de vins elaborats amb una varietat de raïm dominant, almenys el 80% en la seva composició, segons la vigent normativa europea i adscrits o emparats per una Denominació d’Origen Protegida, Indicació Geogràfica o certificats com a vins varietals.

El jurat va estar format per quinze tastadors especialitzats del sector vitivinícola entre els quals es troben sommeliers, enòlegs, periodistes, distribuïdors i especialistes en anàlisi sensorial, els qui es van encarregar de valorar de manera justa, objectiva i imparcial, mitjançant un tast a cegues de les diferents mostres inscrites.

Verema ha atorgat la màxima qualificació a aquest monovarietal de Premsal Blanc | MB

El Blanc de Blancs, fet amb raïm de verema tardana

El Blanc de Blancs Dolç 2019 està elaborat exclusivament amb raïm de verema tardana de la varietat Premsal Blanc. Segons notes de tast dels seus elaboradors, és un vi que destaca per un color groc amb reflexos daurats i que aromàticament recorda la fruita balsàmica, amb marcades notes de préssec, pera, taronja, fruita seca, i records emmidonades. En boca, diran, és un producte suau i untuós.

Els mateixos productors destaquen també la singularitat i originalitat d’aquest vi elaborat amb Premsal Blanc, una varietat local pròpia de Mallorca que no es considera una varietat dolça, però que gràcies a l’elaboració que n’ha fet el celler Macià Batle, aconsegueix “un resultat espectacular“; així ho han entès els membres del jurat d’aquest concurs, que com dèiem l’han reconegut amb una medalla d’or.

Aquest premi s’afegeix als 3 Bacus d’Or atorgats a Macià Batle per la Unió Espanyola de Tastadors aquest any 2022, i als més de 350 premis internacionals aconseguits al llarg de la seva trajectòria per Bodegues Macià Batle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa