Balears Vadevi
Bodega Vidal Serra, els joves demanen pas

Ni la crisi que ens ha duit la pandèmia ha desanimat una nova generació de vinaters com els germans Josep i Rafel Vidal.

Rafel i Josep Vidal, una nova generació treu endavant el somni dels padrins/Bodega Vidal Serra

Som una petita bodega creada entre dos germans”, diuen els joveníssims Josep i Rafel Vidal. Acaben de presentar els seus primers vins amb tota la il·lusió de veure a la fi el fruit del seu esforç de quatre anys, per cert, en moments molt complicats.

Les vinyas es reparteixen entre distints termes de la comarca del Raiguer/Bodega Vidal Serra

El celler està situat a Santa Eugènia, un dels municipis de la DO Binissalem i les vinyes reaprtides entre Santa Eugènia, Santa Maria, Sencelles i Consell. “Actualment esteim treballant amb 25ha de vinya, de les varietats següents: callet, mantonegre, siràh, merlot, cabernet sauvignon, premsal blanc, chardonnay, moscatell, sauvignon blanc. Tenim vinyes desde 0 anys fins a 70 anys d’antiguitat”.

El seu és un projecte familiar, ells segueixen el cami marcat pels seus padrins per que han nascut i crescut entre les vinyes: “Vam decidir crear aquest projecte, fruit de què a la nostra família va sembrar i segueix cuidant les vinyes. Nosaltres som la tercera generació de viticultors de la familia”.

Vinya antiga, de 70 anys, i vinya nova per produir amb varietats pròpies o foranes/Bodega Vidal Serra

Tira, tira van fent. La seva és una vinya petita i petit és el celler: “El nostre sistema d’elaboració es tradicional, amb dipòsits d’acer inoxidable, amb una capacitat total de 10.000 litres”.

Amb peus de plom, de  moment han tret els primers vins: “Ara mateix hem fet dos vins, un blanc i rosat. Apart esteim fent un vi negre, que està encara dins les botes”.

El blanc i el rosat ja són aqui, el negre ben aviat…/Bodega Vidal Serra

La distribució està centrada en la restauració i mercat de vi de les Illes Balears, que no viu ara, precisament, el millor moment, però el seu objectiu é sanar a poc a poc, amb passes segures: “El nostre objectiu és anar pas a pas, intentant fer les coses el millor possible. La nostra idea de celler és un continu aprenentatge per poder aconseguir un producte de qualitat, des del raïm fins la botella, sense deixar de costat la tradició”.

No hi ha dubte que és un bon plantejament per un bon començament. Els seguirem de ben aprop i esperarem aquest negres que encara es fa a la bota.

BLANC MARIA SERRA:

Vi blanc, sec i equilibrat amb aromes de fruita blanca madura. Elaborat amb varietats de raïm Prensal Blanc, Moscatell i Chardonnay.

ALCOHOL: 13,5 %vol

NAS: Afruitat, destaquen aromes de fruita blanca madura amb un toc cítric. També aroma a vainilla I fruits secs.

COLOR: Brillant i atractiu color groc palla amb reflexos daurats.

PALADAR: Sec, combina dolçor i acidesa. De final perseverant i agradable.

XAFARDER 2020:

Vi rosat, fresc i equilibrat amb aromes de fruita vermella. Elaborat amb varietats de raïm Shyrah i Merlot.
ALCOHOL: 13,5 %vol
NAS: Afruitat, destaquen aromes de fruita vermella com la cirera i els gerds.
COLOR: De color rosaci viu. Net i brillant.
PALADAR: Vi equilibrat, elegant i fresc. Combina dolçor i acidesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa