Balears Vadevi
Bodegues Suau fa el millor brandi de l’Estat

La guia Wine Up! considera el brandi mallorquí Suau 50 un dels millors, entre els que ha tastat. Aquesta prestigiosa publicació ha fet un rànquing amb els 10 millors brandies d’Espanya. El preu mitjà dels brandies seleccionats s’acosta als 70 euros (68,94) tenint en compte que són preus orientatius i que, probablement si es revisen siguin a l’alça.

La publicació destaca el procés de maduració i envelliment en barriques de roure, d’aquest brandi així com els records especiats de pebre bo, amb tocs terrosos que recorden els racons més profunds del celler. Fusta vella i laca que dona pas a l’ametlla amarga, fruita seca caramel·litzada i subtils balsàmics de regaléssim negre. En boca és sedós, intens i amb caràcter”.

Bodegues Suau és una destil·leria tradicional mallorquina fundada devers el 1840 a Cuba per Joan Suau, que el 1851 es va traslladar a Mallorca on Suau havia nascut per emigrar a Cuba. Aqui va començar a fer el brandy que ara ha estat tan ben valorat per la Guia Wine Up!

El consum de brandi ha canviat 180 graus en els últims 30 anys, passant a ser una beguda exclusiva i s’observa una tendència a que en pugui creixer el consum, el que podria ajudar directament al sector del vi al nostre país.

Un brandy exclusiu, el Suau 50/Cedida

Aquesta és la descripció organolèptica del producte, segons paraules dels seus elaboradors.

És un producte de color caoba fosc, saturat pel llarg període d’envelliment, presenta una tonalitat brillant que l’identifica i que és propi de la seva edat en barriques de roure;

Pel que fa a les aromes, en diran que estan “molt ben definides a destil·lats vínics, que s’han transformat en una robusta etapa d’envelliment, d’una gran complexitat aromàtica, fruit dels compostos dels alcohols, que s’han transformat en una combinació majestuosa d’oxidació amb els components de les barriques que ho han tingut dins de si per molts anys. Balanç aromàtic que recorda als fruits carnosos madurs, i que s’acaba en una mescla de fusta envellida”.

Aquest brandi està a un preu de venda al públic de 98 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa