Balears Vadevi
Bones sensacions en el tast final del Concurs Vermuts i Palo de Mallorca

Es van cremant etapes i ens acostam al dia D, en què es coneixeran els guanyadors de la primera edició dels Premis Vinari de Vermuts de les Illes Balears i el Palo de Mallorca, organitzat per Balears Vadeví, amb el suport de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i l’Ajuntament d’Inca. Ahir es va fer el tast final, a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB), amb un bon nivell de participació: a aquesta darrera fase de la competició hi han arribat un total d’una vintena de mostres de vermut i palo de Mallorca que representen la producció que es fa al conjunt de l’arxipèlag.

Aposta pels vermuts elaborats amb vins i mosts fets a les Illes Balears

Totes les mostres acceptades havien de complir estrictament les bases del concurs entre les quals destaca haver fet el producte única i exclusivament amb vi i/o most produït a les Illes Balears.

La competició s’ha fet amb absoluta confidencialitat de les marques presentades, en un tast a cegues i a càrrec d’un jurat format per set tastadors professionals pertanyents a l’Associació Balear de Sommeliers (ABS).

El jurat ha valorat molt positivament la vintena de mostres presentades al concurs/BV

Els tastadors han valorat mostres de vermuts blancs, negres i negres amb reserva, així com d’una nova categoria de “vermuts innovadors”.

El jurat ha tengut en compte les característiques organolèptiques de cada una de les mostres en cada una de les tres fases valorades (visual, olfactiva i gustativa) a més de l’harmonia  del producte, per emetre un judici global. Si bé no es coneixerà quin serà el millor vermut de les Illes Balears i el millor palo de Mallorca fins dijous, els tastadors han valorat, en conjunt, molt positivament el nivell de les mostres presentades.

“Hem vist un nivell bastant alt en aquest primer concurs en totes les mostres que hem tastat, tant en blancs com en negres i també en la categoria d’innovadors, ha assegurat el portaveu del jurat”, Daniel Arias, president de l’ABS. “En general, els hem trobat molt ben fets, uns amb uns tocs més amargants, altres amb tocs més dolços, però tots bastant equilibrats. En general, hem vist bastant de nivell i, sobretot, tenint en compte que no som una regió on tradicionalment es fessin vermuts. Per això destacam que hem tastat coses molt interessants i animam, des d’aquí, als productors de vi en facin més”.

Així mateix, han volgut valorar de forma positiva les mostres de palo que han pogut tastar, també en un tast a cegues, per aquest concurs. “Ens han sorprès molt. Hem comentat que és un producte amb molta versatilitat a l’hora de l’aperitiu i per a ús a la cocteleria”, ha afirmat Arias.

Lliurament de guardons i fireta

El lliurament dels premis en les distintes categories tendrà lloc dijous dia 16 d’octubre en una gala que se celebrarà al Claustre de Sant Domingo d’Inca, a partir de les 12:30. Allà s’oferirà un tast amb els vermuts i palo guanyadors d’aquesta primera edició dels Premis Vinari.

I el diumenge 26, també al claustre de Sant Domingo es farà una fireta on participaran tots els vermuts i palo presentats al concurs perquè es puguin tastar i comprar per part del públic assistent.

Més notícies
Got de vermut
Vota per escollir el millor local per fer el vermut de les Illes Balears
Més d'un centenar de persones han participat en el procés de proclamació de candidatures | Tres establiments han arribat a la semifinal
Salvador Cot i Virgilio Moreno han escenificat la firma de l'acord de col·laboració a la seu de l'Ajuntamernt d'Inca/BV
Inca, seu del I Concurs del Vermut i el Palo de les Illes Balears
La capital del Raiguer acollirà l'acte de lliurament dels premis i la fira, coincidint amb les fires del Dijous Bo 2025

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa