Balears Vadevi
Un calendari per mostrar què i quan menjar cada aliment, als més petits


FAPA Mallorca, Melicotó i la Unió de Pagesos de Mallorca han presentat un calendari per donar a conèixer les fruites i verdures de temporada amb clara vocació educativa adreçada als més petits, a les famílies i com a recurs educatiu per mestres i professors.
El consum de fruites i verdures de temporada i de producte local és indispensable per fer front als reptes que planteja el canvi climàtic i ajuda a mantenir viva l’activitat agrària i el manteniment del paisatge. El consum local i de temporada és imprescindible i és en aquest sentit per donar a conèixer les fruites i verdures que es poden trobar en cada moment de l’any ajuda a fer-ho possible. S’ha elaborat un calendari coincident amb el curs escolar i on es destaquen les quatre estacions de l’any que més o manco coincideixen amb els cicles productius de les plantes i dels arbres.

Fruites i verdures de temporada en el calendari escolar/UPM

Cercant aliats

Miquel Àngel Guerrero, director tècnic de FAPA Mallorca, ha explicat que han volgut donar suport a aquest projecte “perquè el consum de producte local té un impacte social, ambiental,
comercial i econòmic que de forma transversal afecta a molts nivells de la nostra vida i també de les famílies dels alumnes. És important tenir en compte les famílies per poder implementar
canvis d’aquestes característiques”.

En nom de Melicotó, el Dissenyador Jaume Vich, ha volgut remarcar que “des de Melicotó sempre donam suport al món del producte local i no podem deixar de banda que el producte local i la
fruita i verdura de temporada tenen una relació amb el món de la cultura i la gastronomia molt important. S’haurien de cercar estratègies que siguin coherents també en altres àmbits de producció local i de proximitat”.
El secretari general de la Unió de Pagesos, Sebastià Ordines, ha explicat “el calendari està a disposició de totes les escoles que el vulguin. Els ho podem fer arribar en format digital perquè el puguin imprimir o en format paper. El que és important és arribar a totes les escoles i que les nines i els nins puguin conèixer quines fruites i verdures hi ha a cada temporada i quines no. Si no surten al calendari quasi val més no consumir-les”.

Més notícies
Tots els ulls estaran pendents dels fruits d'aquest primer contacte entre sector turístic i pagesos, cara a la temporada vinent/APAEMA
Pagesos i hotelers cara a cara pel producte local
Cinc organitzacions agràries participen en una trobada sobre turisme i producte local que cerca l'entesa dels dos sectors
Els elaboradors tengueren l'oportunitat de presentar els seus productes a un públic entès/Cambra de Comerç de Mallorca
El ‘Producte Local’ de Mallorca escala el mercat a Alemanya
9 empreses mallorquines es presenten als prescriptors germànics sota l'empara de la Cambra de Comerç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa